Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 216 (5423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17 Septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Elevii şi războiul”

Prin clasele a şasea, a şaptea şi a opta se aflau în anul şcolar 1913/14, la Gimnaziul gr. or. din Suceava, mulţi asentaţi, însă în vederea câştigării dreptului de voluntari erau concediaţi până ce vor fi trecut examenul de maturitate. Decretându-se, la 28 Iulie, respectiv la 1 August 1914, în monarhia noastră, mobilizarea generală, aceşti elevi au fost înrolaţi imediat. În decursul anului şcolar 1914/15, au avut loc asentări în Decembrie 1914, de asemenea şi în Martie şi Iulie 1915. Elevii născuţi în 1894, 1895, 1896, veniră înaintea comisiei de orientare. Contingentul de recruţi, ridicat dintre elevii gimnaziului acestuia, a fost considerabil. Elevii clasei a opta au avut favorul să treacă înainte de înrolare examenul de maturitate”.

„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 162, 12 Septemvrie 1915. 

 

„Combinatul de celuloză şi hîrtie Suceava”

Colectivul Combinatului de celuloză şi hîrtie Suceava a raportat îndeplinirea planului producţiei globale pe primele trei trimestre ale anului. Indicatorul producţie marfă vîndută şi încasată a fost realizat încă din ziua de 10 septembrie. Pînă la 1 octombrie, sarcinile producţiei planificate primelor nouă luni vor fi depăşite cu 19 milioane lei la producţia globală şi marfă, 22 milioane lei la producţia marfă vîndută şi încasată, 19 milioane lei economii la preţul de cost şi 23 milioane lei beneficii suplimentare. Vor fi date peste plan 1050 tone celuloză, 1600 tone hîrtie şi 300 tone saci. Succesul materializează eficienţa măsurilor aplicate în cadrul acţiunilor de organizare ştiinţifică a producţiei şi muncii şi a rentabilizării întregii activităţi, hărnicia chimiştilor din toate secţiile combinatului”.

„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6144, Duminică 17 septembrie 1967.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 Septembrie.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
17 Septembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei