Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19 August

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Muzeul din Rădăuţi”

Muzeul din Rădăuţi al soţilor Ioneţ este o capodoperă. Am trecut de multe ori uşile lui şi mi-a fost frică să intru ca să nu găsesc acolo obişnuita improvizaţie a diletantismului şcolăresc, cu panglicuţe şi cromolitografii de ieftin patriotism guraliv. Dar, am găsit comori şi minuni. Toate strânse cu atâta dragoste şi pricepere, că te miri de ce Rădăuţii, chiar dacă n’ar adăposti mormintele Bogdanilor, n’au ajuns încă loc de pelerinaj din pricina acestui muzeu. Este incontestabil cel mai bine rânduit muzeu al Bucovinei (socotind şi muzeul regional din Cernăuţi) şi de bună seamă unul din cele mai interesante din toată ţara. Soţii Samuil şi Eugenia Ioneţ au confirmat încă odată convingerea noastră că lucrurile mari nu ne fac niciodată din ordin”.

„Revista Bucovinei”, Anul I, nr. 8, Cernăuţi, August 1942.  

 

„Locul efervescenţei duminicale”

Stadionul oraşului, locul efervescenţei duminicale, este înainte de toate locul de pregătire şi, în măsură mult mai mare, de concretizare a muncii sportivilor. Zilnic, oră de oră chiar, stadionul cunoaşte freamătul de tinereţe şi sănătate, iar sfîrşitul de săptămînă îi aduce la porţi, parcă în urma unui semnal, pe toţi iubitorii activităţii sportive. Stadionul Arini din Suceava este o construcţie modernă, ridicată în ultimii ani. Ar trebui, dată fiind situaţia, să corespundă din toate punctele de vedere, Dar nu este aşa. Tribuna oficială nu-i gata nici pînă astăzi. În partea de sus a tribunei, constructorul încă lucrează, jos, la ultimul rînd de bănci, picioarele îşi fac loc cu greu printre sfărîmăturile parapetului”.

„Zori noi”, Anul XXI, nr. 6110, August 1967.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 August.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
19 August0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei