Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

7 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Cum rămâne cu Suceava?”

„Dar cum rămâne cu Suceava, vechea capitală moldovenească, care numără zilele pelegrinajelor între zilele de aur ce-i aduc sume considerabile? Ei, s-o spunem fără rezervă: Suceava e un oraş străin, departe de a fi numit românesc, iar administraţia acestui orăşel decăzut dovedeşte în fiecare an că nu merită câştigul ce i-l aduc moaştele Sf. Ioan cel Nou. Stradele, pieţele, toate murdare, serviciul poliţial, lipsa totală de ordine şi respect, toate dovedesc că Sf. Ioan cel Nou e postat în cel mai nepotrivit loc”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul VII, nr. 27, Cernăuţi, Iulie 1906.

 

„Cu ochii turistului”

„Spre dreapta, pe drumul ce duce la Rădăuţi, după ce trecem prin serpentinele unei păduri liniştite, coborîm la Cacica. Putem vizita aici una din însemnatele saline din Moldova şi lacul ei subteran. Poposim apoi în orăşelul Solca, unde funcţionează o fabrică de bere bine utilată. Faima berii de Solca se datoreşte apei bogate în bioxid de carbon, dar şi iscusinţei meşterilor berari. La Solca, mai întîlnim un mare parc natural în care s-a amenajat o cabană pentru turişti. Ne întoarcem pe aceeaşi cale spre Gura Humorului. Oraşul poartă semnele unei vădite tinereţi. Noua construcţie a şcolii medii, dată recent în folosinţă, fabrica de cherestea, întreprinderea de transport, policlinica, noile blocuri muncitoreşti, parcul şi străzile îngrijite dau oraşului un aspect atractiv. La muzeul raional, vizitatorul află interesante piese de etnografie asupra îndeletnicirilor populaţiei din acest raion. Din Gura Humorului ajungem lesne la Voroneţ sau la Mănăstirea Humorului, unde vom admira două ctitorii cu renume din timpul domniilor lui Ştefan cel Mare şi Petru Rareş”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5150, Suceava, Iulie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7 iulie.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
7 iulie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei