Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Din Suceava”

În decursul anului 1934, s’au pavat piaţa liceului de băieţi, şi străzile S. Fl. Marian, Pruncul şi Regele Ferdinand, pe porţiunea dintre farmacia Caba şi farmacia Weingosten. S’au îndreptat şi prundit 30 de străzi. S’a deschis o stradă nouă spre a se face legătura dintre strada Cernăuţilor şi Sfânta Maria. Drumul din oraş spre Cetatea Zamca a fost lărgit, amenajat şi plantat cu arbori pe ambele părţi, spre a se face din el o adevărată alee. S’au mai împădurit 10 hectare şi s’a înfrumuseţat parcul oraşului prin semănare de flori. Toate acestea s’au făcut în regie proprie cu un fond de cam 1.500.000.000 lei. Materialele au fost comandate la furnizorii din oraşul Suceava”.  

„Gazeta Bucovinenilor”, Anul II, nr.12-13, Cernăuţi, 15 Aprilie 1935.

 

„Oul, minune ovală”

Cum între sărbătorile ce ţin de Sfintele Paşti şi Rusalii, ouăle nu lipsesc de pe masa noastră, merită să facem cîteva consideraţii de pe poziţii bio-psiho-medico-culturale pe marginea acestei minuni ovale care este oul. Oul, mai mult poate ca orice aliment, ne demonstrează faptul că omul, mîncînd, introduce în organism nu numai valori nutriţionale, ţinînd de posibilitatea directă a diverselor alimente de a ne furniza energia necesară desfăşurării proceselor vieţii, ci şi anume valori psihologice sau chiar filozofice, ţinînd de posibilitatea indirectă a aceloraşi alimente de a interveni în acest sens. Cu alte cuvinte, valoarea nutritivă a alimentelor ţine nu numai de ceea ce cunoaştem sub denumirea de calorii, ci şi de felul cum diverşi factori psihologici sau filozofici, dimensionînd şi caracterizînd diverse alimente, pot potenţa, mai mult sau mai puţin aceste calorii şi pot face alimentele în cauză mai mult sau mai puţin asimilate...Să vedem ce conţine un ou? În primul rînd un variat evantai de substanţe proteice şi, mai ales, de acizi aminaţi dintre cei mai perfecţi”.

„Albina” (Serie nouă), nr. 4, 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 Aprilie.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
19 Aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei