Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

04 Martie 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

“Muzeu Etnografic Românesc, la Suceava”

 „De mai bine de un an de zile, mă port cu gândul de a începe o acţiune intensivă, în vederea înfiinţării unui <Muzeu Etnografic Românesc>, al judeţului Suceava. Ideea aceasta am răspândit-o abia de-o săptămână printre intelectualii din oraşul nostru şi am deplina convingere că ea va prinde consistenţă şi într-o bună zi, vor porni la muncă spornică...Apelez, deci, la toţi intelectualii şi conducătorii satelor noastre (preoţi, directori şcolari, învăţători, primari, notari, secretari comunali etc), să mediteze asupra acestei idei şi când vom începe a o traduce în practică să ne sprijinească din toată inima.”

„Suceava”, Anul I, nr. 11-12, Martie 1935.  

 

„Adevărul” bate din nou cu pumnul în masă...

„<Adevărul>, fost <Scînteia>, fost <Scînteia poporului> bate din nou cu pumnul în masă. După ce faci asta 45 de ani impunînd presei româneşti o nedreaptă şi umilitoare stare de subaltern, este greu să te obişnuieşti cu ideea că acum, aşa ceva nu se mai poate, sau n-ar trebui să se mai poată. Care este nemulţumirea fostului organ al PCR? Tirajul. Celor din conducere li se pare inacceptabil ca tirajele ziarelor <Adevărul> şi <România liberă> să fie egale, invocînd numărul mai mare al abonamentelor la ziarul <Adevărul>. Principial, corect. Numai că, se pare, conducerea ziarului <Adevărul> suferă de amnezie. Uită de pildă că abonamentele la ziarul <Scînteia> erau, în bună parte, obligatorii şi că la sfîrşitul anului trecut se făcuseră deja abonamente (pentru <Scînteia>) pe primele luni ale anului 1990. Evident schimbarea numelui ziarului din <Scînteia> în <Scînteia poporului> şi apoi în <Adevărul> nu a fost urmată şi de restituirea banilor pe abonamente, acestea rămînînd valabile în continuare...Oricum e clar. <Adevărul> bate din nou cu pumnul în masă”.

„România liberă” (ziar independent, de opinie, informaţie şi reportaj), Anul XLVIII, nr. 14093 (serie nouă nr. 59), Vineri 2 martie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 04 Martie 2013.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
04 Martie 20131.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei