Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 17 (5224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

23 Ianuarie 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Credinţe poporale bucovinene”

Dacă o fată sau vre’un flecău vre să-şi câştige amorul, e bine a lua o oală nouă şi a face în fund trei borţi, apoi a prinde un liliac şi a’l pune într’acea oală, care se întoarnă cu fundu’n sus pe un muşinoiu de fornici...După trei dile remâne din liliac numai scheletul, în care unele părţi au forma unei căngi, altele a unei greble. Deci se ie căngile şi se anină într’acea persoană a cărei amor vre să-şi câştige, sau se împinge cu grebla pe acea persoană de care voiesce să scape”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 2, Cernăuţi, Ianuarie 1895.

 

„Pe urmele Prinţişorului...”

Un ofiţer de securitate din Suceava primise ordin să supravegheze cu multă atenţie Complexul BTT din Cîmpulung Moldovenesc. Omul şi-a îndeplinit misiunea. A stat toată noaptea în ger suportînd viscolul. Aceasta l-a costat o internare rapidă în spital şi intervenţia chirurgilor pentru a se putea pune pe picioare. Prinţişorul, în acel timp, golea pahar după pahar, încurcînd deseori ţuica de pere cu whiskyul sau cu alte băuturi. Cînd a cerut apă minerală <Borsec>, gazdele au rămas încremenite. Nu aveau în local decît apă minerală <Poiana Negri>, de care se găsea şi pe masă. <Ce ne facem?>, s-au întrebat ele. Un ospătar mai tînăr a găsit soluţia salvatoare: a dat etichetele jos de pe cîteva sticle, le-a şters bine, şi l-a servit pe măria sa tot cu <Poiana Negri>. Mîncăul a băut cu nesaţ, apreciind că <Borsecul> este la înălţime...Era în zorii zilei şi chiolhanul nu luase sfîrşit. Înainte de culcare, amfitrionul, răvăşit de băutură, a mai dat un ordin: <Să fiu aşteptat la Suceava de mitropolitul Moldovei. Dar nu cu mâinile goale, ci cu două damigene de vin. Alb şi roşu. Vin popesc, de care-mi place mie>. Şi tot pentru acea zi a cerut să se organizeze o vînătoare la Pătrăuţi...Nu s-a mai dus la Vatra Dornei, unde era aşteptat de mulţi tineri”.

„Crai nou” (cotidian social-politic şi cultural independent - Suceava), Anul I, Nr. 24, Marţi 23 ianuarie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 Ianuarie 2013.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
23 Ianuarie 20131.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei