Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

26 Ianuarie 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Pentru ofiţeri şi funcţionari publici”

„Societatea pentru ridicarea şi administrarea unui sanatoriu pentru ofiţeri şi funcţionari publici în Vatra Dornei a ales, în adunarea generală din 29 Decembrie 1903, pe Il. Sa prinţul Hohenlohe de president de onoare al acestei societăţi. Societăţii, sub conducerea pretorului dl. Ipolit Călinescu, i’a succes să adune mijloacele necesare în timpul scurt de doi ani, încât cu clădirea edificiului frumos s’a putut începe în anul trecut, iar în vara anului curent edificiul va fi terminat şi dat destinaţiunii sale”.
„Deşteptarea”, Anul XII, nr. 3, Cernăuţ, Joi 8 (21) Ianuarie 1904.

 

„Conferinţă antialcoolică”

„În comuna Arbore s’a ţinut la şcoala primară, de către D-l Dr. A. Comoroşan, o conferinţă de care s-a simţit nevoie. Prin frumosul d-sale gest de a ţine astfel de conferinţe pe propriile cheltuieli, doctorul are grijă de micile vlăstare pentru a nu îmbrăţişa cei vătămător şi necruţător pentru corp şi suflet. După plecarea d-sale am avut momentul potrivit de a sta de vorbă cu copii, ce l-au ascultat şi care, plini de curaj după frumoasele pilde, îmi explicau cu multă tendinţă de debarasare, răul ce provine din otrava alcoolului”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4721, 4 Ianuarie 1936.

 

„Comuna Vama”

„Cetăţenii din Vama se mîndresc cu importante realizări înfăptuite în anii puterii populare. Iată, bunăoară, că numai în ultimii ani, din comuna Vama s-au ridicat 64 de intelectuali, medici, ingineri, profesori şi învăţători, deşi până în 1948 în această comună existau 587 de analfabeţi. Azi, în comuna Vama, funcţionează 3 cinematografe, o bibliotecă comunală şi una sătească şi 39 de cercuri de citit...Importante succese au fost obţinute şi în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei. În comună există un dispensar, casă de naştere, staţionar pentru copii, un dispensar de întreprindere, cabinet stomatologic, puncte sanitare şi farmaceutice, precum şi un sanatoriu pentru copii”.
„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4707, Suceava, Sâmbătă 26 ianuarie 1963.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 Ianuarie 2012.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
26 Ianuarie 20125.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei