Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19 Octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Jocul de cărţi”

Jocul de cărţi e o maniă şi cum pe cel beţiv nu-l poţi desbăra de patima beţiei, ce-l ruinează sufletesce şi trupesce, aşa nu-l poţi face nici pe jucăuşul de cărţi, ca să se lase de patima lui, care nu-i cu mult mai puţin ruinătoare pentru sănătatea, pacea şi averea lui. Jocul de cărţi e aşa că se încuibă în om din tinereţe. Tineretul trebuie deci priveghiat şi în privinţa asta. Esistă însă această privighiare? Cea mai plăcută petrecere a gimnasistului este fumatul, a academicianului însă, pe lângă fumat, încă şi beutura. Pe acest din urmă foarte rar nu-l găsesci în cafenele şi restaurante în jurul mesei celei rotunde, ba el nici în cercurile familiare nu se poate feri de aceste mese, lăsându-i pe cei bătrâni să se amuse cu drăgălaşele copile”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 11, Suceava, 15 Octomvrie 1887.

 

„Comerţul de dugheană”

Oraşul nostru, poate mai mult ca oricare altul din regiune, are foarte multe debite de tutun, chioşcuri de produse alimentare şi de mărunţişuri. Modul cum remizierii acestor unităţi liliputane fac reclama produselor pe care le vînd este de-a dreptul supărător. În ferestre, pe diferite sîrme şi sfori, sînt agăţate tot felul de pachete de ţigări, reclame de loto-pronosport, alături de covrigi, sticle de sucuri, etc. Dacă la aceasta mai adăugăm diferitele mirosuri de mîncăruri şi cel al fumului lămpilor de gătit cu petrol, din încăperile multora dintre aceste chioşcuri, avem imaginea completă a comerţului de dugheană şi bazar pe care îl practică. Oare acestor remizieri nu li se poate cere să respecte normele elementare de estetică, curăţenie şi bun simţ?”.

„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5555, Suceava, 22 Octombrie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 Octombrie.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
19 Octombrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei