Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

22 Iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Legământul noilor cercetaşe”

„În curtea bisericii Mirăuţilor a avut loc depunerea solemnă a Legământului noilor cercetaşe din cohorta <Maria Doamna>. Serbarea a început la orele 11:30 a.m., odată cu sosirea d-nei inspectoare a ţinutului, Ecaterina Marmeliuc, şi a tuturor autorităţilor locale în frunte cu d-l prefect Cojocariu, primarul Doroftei, colonelul Sătescu, etc.

Serviciul divin a fost oficiat de S.S. părintele Bărbulescu şi de părintele T. Coclici. După o inimoasă predică a părintelui Bărbulescu, urmează rostirea legii cercetăşeşti de către d-na inspector Marmeliuc, iar apoi, cu o însufleţire de nedescris, atât micile cât şi marile cercetaşe, au depus legământul. În cuvintele alese, d-na inspector a vorbit despre importanţa acestui act solemn, iar d-l prefect Cojocariu a scos în relief rolul mare ce-l joacă cercetăşia în educaţia tineretului. Serbarea s-a încheiat cu imnul cercetaşelor, într’o atmosferă de înălţare sufletească. Se cuvine toată lauda şi atât”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4588, Iunie 1935.     

 

„Lîna de lemn”

„Un produs nou? Nu. Se fabrică de ani de zile. Oamenii din partea locului îi spun <lînă de lemn>. Este o asociaţie între fineţea lînei adevărate şi fîşiile lungi şi subţiri desprinse în goana cuţitelor din lemnul de răşinoase. Şi această <lînă de lemn> se fabrică numai la Pojorîta. De aici autocamioanele şi vagoanele de cale ferată o transportă în întreaga ţară. Un fapt nou. Talajul se fabrica pînă nu de mult din lemn rotund, pe care ferăstraiele mecanice îl dimensionau la mărimile cerute de maşini. Ori acum, fîşiile de talaj, care se deapănă în rotocoale lungi ca şpanul de strung, sînt scoase din lemnul pentru foc”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5449, Suceava, Sîmbătă 19 iunie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 Iunie.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
22 Iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei