Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

27 Octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Despre gimnasiul din Suceava”

Cine nu scie în ce borţi ticăloase miserează profesorii şi studinţii gimnasiului din Suceavă? Nu s’au dat o mulţime de raporturi cătră autorităţile competente cerându-se o ameliorare? Ce s’a făcut? Nemică! Nu a fost însuşi guvernorul ţerii în anul trecut şi,  înspecţionând cu dea măruntul fiecare local, a recunoscut şi a esprimat însuşi că miseria e la culme? Şi ce s’a făcut? Tot nemică! Nu durează necontenit şicanele între comuna urbană şi între administraţia fondului gr. ort? Până când? Şi este posibil că dl. Ministru să-şi astupe urechile la toate plângerile aceste şi să ignoreze institutul Sucevei? Şi dacă este D-lui dispus a face aceasta, ori nu va face nici un pas preventiv Eminenţa Sa ca patron al acestui gimnasiu susţinut de fondul religionar? Oare tace-vor domnii deputaţi? Tot în Suceava esistă la gimnasiu clase paralele românesci având o soarte fluctuantă, mai ales de când s’a pus capăt deschiderii claselor paralele superioare”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 10, Suceava, Octomvrie 1887.

 

„Descoperire”

Săpăturile de construcţie efectuate pentru rezervorul de apă de la noul spital din Suceava au dus la o descoperire de o mare valoare ştiinţifică. La cca. 0,45 m adîncime, s-a dat de o placă groasă din piatră de gresie, lungă de 1,30 m şi lată de 0,90 m, care constituie capacul unui mormînt. În interior s-au păstrat cîteva resturi osteologice omeneşti şi un fragment de la maxilarul inferior al unui animal mic. Din inventar mai fac parte un toporaş din cremene şlefuită, precum şi mai multe fragmente ceramice, care provin de la cîteva vase de dimensiuni mici, lucrate de mînă”.

„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6156, Octombrie 1967.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 Octombrie.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 Octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei