Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

26 Februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Starea Sucevei”

Guvernul provincial din Cernăuţi, în înţelegere cu Comitetul provincial al Bucovinei, a disolvat printr’o ordonanţă publicată de Prefectura districtului Suceava Consiliul comunal al oraşului Suceava, şi a rânduit pentru conducerea agendelor până la alegerea şi constituirea viitorului Consiliu comunal pre Domnul secretariu guvernial Ludwig Gaspary.

Oraşul Suceava dispune de un venit anual de aproape 50.000 de florini. Este adevărat că o mare parte din acest venit se consumă prin întreţinerea instituţiilor de instrucţiune şi de administraţiune proprie. Dară, la o economie cu chibzuială, ar putea să se facă mult mai mult pentru oraş. Stradele Sucevei sunt într’o stare miserabilă, trotuare lipsesc de tot, iluminatul mai mult întunecă stradele decât să le lumineze. Dacă se întâmplă că se procură pentru o stradă anume dela un liferant prund mai mult decât ar trebui pentru doue, apoi este aceasta o economie rea, sau o speculaţiune şi prin urmare banii cheltuiţi prea mult în feliul acesta lipsesc pentru alte scopuri.

Pentru a feri oraşul de o repetiţie a stării lucrurilor de până acum, cetăţenii alegători să chibzuiască de cu vreme pe cine să trimită în representanţa oraşului, căci numai dela oamenii fără de interese individuale se poate aştepta o activitate spornică pentru binele oraşului”.

„Revista Politică”, Anul I, nr. 18, Februarie 1887.

 

„S-a încins o horă mare”

În ziua alegerilor (n.r. alegerile de deputaţi pentru Marea Adunare Naţională) pe toloaca din faţa şcolii elementare din Şcheia s-a încins o horă mare. Jucau moşnegii alături de tineri şi fiecare se arăta mîndru că a prins vremurile cînd omul de jos a devenit stăpîn în ţara sa”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2862, Februarie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 Februarie.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
26 Februarie4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei