Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

11 August

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Nu se mai poate comunica pe calea ferată”

„Drumul căii ferate a pătimit foarte mult cu ocasia inundărilor dintr’a 9-a august. În Vama el e cu torul distrus în lungime de doi kilometri, adecă atât cât cuprinde în lungime terenul unde a fost inundarea. Şi în Frasin, lângă Moldova, este ruptă o parte a drumului căii ferate. Ba chiar şi terasa măreaţă din strâmtura roşie (la capătul comunei Presaca spre Câmpulung), este în câteva puncte stricată. Pentru construirea acestei terase foarte lungi de lângă albia râului Moldova s’au întrebuinţat sume foarte considerabile. Sub aceste referinţi este evident că oarece timp nu se va pute comunica pe calea ferată între Hatna şi Câmpulung”.
„Revista Poporului”, Anul III, nr. 15, August 1888.

 

„Pe valea Suhei”

„Săracă şi anonimă, valea Suhei zăcuse decenii de-a rîndul într-o linişte amară şi surdă. Viaţa curgea aici lîncedă, copleşită doar de-o singură mare obsesie. Un gînd negru ca spaima îngheţa mintea oamenilor. Cum şi de unde vor face rost de făină? Tăietori de păduri şi ciobani colindau tîrgurile şi satele din jos în căutarea făinii, ca să se întoarcă după săptămîni, istoviţi, cu cîte un sac umplut abia pe jumătate. În munţii aceştia, scumpă ca aurul, mămăliga era un lucru sacru. Pentru dînsa omul purta bătălii dramatice şi dureroase, bătălii lipsite de glorie. Înfrunta geruri şi viscole, dormea în frig pe pămîntul umed şi gol, biciuit de furtuni, schilodit de copaci. Liniştea surdă şi amară a văii era tulburată uneori doar de năvala apelor care, umflate sub vrăjmăşia ploilor, se revărsau năpraznic din albii nestatornice, măturînd în calea lor totul: case, vite şi oameni”.
„Zori noi”, XVIII, nr. 5181, Suceava, August 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 August.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
11 August3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei