Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
„O instituţie şi economică dar şi culturală...”

„O instituţie şi economică dar şi culturală e 'Banca Suceveană', care, în şedinţa consiliului de administraţie din 30 Decembrie 1927, a votat, la propunerea d-lui preşedinte, senator Dr. Teofil Lupu, suma de 150.000 lei, pentru următoarele scopuri: 30.000 lei pentru bibliotecile populare din judeţul Suceava; 25.000 lei pentru aducerea la învăţătură a doi-trei copii istroromâni la Institutele româneşti de la Blaj, 20.000 de lei pentru cartea istro-românească, 10.000 de lei pentru dispensarul 'Principele Mircea' Suceava, 10.000 de lei pentru dispensarul  'Principele Mircea' din Ilişeşti şi 5.000 de lei pentru Şcoala de surdo-muţi din Cernăuţi. Şi sântem în drept să ne întrebăm: Sânt ele multe institutele noastre financiare care ştiu să se jertfească pentru cultură ca această 'Bancă Suceveană'?”.

„Făt-Frumos, Anul III, nr. 1, Ianuarie-Faur 1928.

 

„Stampe fălticenene”

„La data actului istoric al naţionalizării existau aici două ateliere de mobilă, o fabrică de lumînări, o topitorie de cânepă şi o moară, în care munceau, cu mic, cu mare, 420 de oameni. Producţia obţinută într-un an în vechile făbricuţe valora 8 milioane de lei. Faţă de această tristă moştenire, avuţia socialistă din Fălticenii zilelor noastre nu suportă practic rigorile comparaţiei decît, desigur, cu viitorul. Născute şi crescute în oraş în anii noştri, puternicele unităţi industriale fălticenene (filatura de in şi cînepă, fabrica de PAL, PAL înnobilat şi mobilă, secţiile dezvoltate şi modernizate ale industriei locale) dau patriei o producţie anuală globală în valoare de cca. un miliard de lei”.

„Zori noi”, Anul XXIX, nr. 8236, 15 ianuarie 1975.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 Ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei