Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 Noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Însoţiri de credit”

„Primăvara sau vara ţăranul se găsesce adesea în strâmtoare de bani; atunci aleargă la un cămătar şi îi vinde pe nimic vita de la casă. Un credit pe termin scurt nu-i folosesce, căci numai după recoltă şi după vândarea productelor sale, poate pune mâna pe bani. Negustoriul şi meseriaşul pot profita de un credit mai scurt, fiindcă afacerile lor se regulează mai repede, dar’ ţăranul n’are de cât o recoltă pe an. Camăta joacă la ţăran un mare rol ruinător, şi nici nu poate fi altfel, fiindcă creditul personal lipsesce cu totul. Prin înfiinţarea însoţirilor de credit se vor desfiinţa treptat lipitorile satelor, care au sărăcit şi sărăcesc comunele noastre”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, Noemvre 1887.

 

“Sfinţirea unui monument al eroilor în Uideşti”

„Acum câteva zile s’a sfinţit monumentul erorilor din comuna Uideşti. O capelă de toată frumuseţea, ridicată pe locul bisericii, unde la 1777 popa Andrei a refuzat jurămintele de credinţă către Austria, simbolizează acel monument. Sfinţirea capelei s’a făcut după toată rânduiala bisericilor noastre, oficiind protopopul judeţului, Gh. Berariu şi preoţii Simiganovschi şi Rădăşanu. Naşi au fost prefectul judeţului D. Cojocariu, revizorul şcolar Vlad Cosmiuc, Dr. N. Cortuşan, consilier la comitetul local de revizuire din Cernăuţi şi Titel Andrieşan din Satu Mare (Rădăuţi) care au contribuit la terminarea lucrărilor. Cei care au vorbit au subliniat importanţa solidarităţii naţionale şi spiritului de ordine, care trebuie să stea la baza consolidării ţării. A urmat apoi şi o masă comună, într’o atmosferă de voie bună şi caldă prietenie”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4691, 19 Noiembrie 1935.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 Noiembrie.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 Noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei