Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Lungoarea”

„În comuna Părteşti de sus grasează acuma mai bine de şese săptămâni lungoarea. Mor oamenii cu zile, pentru că bieţii nici nu ştiu căuta. Dacă nu o fereşti de răceală, boala se întoarce din nou şi oamenii trebue să moară. Am înţeles că şi copiii de şcoală să fie bolnavi, sau chiar unii să fi murit. Boala, de zi ce merge, se lăţeşte tot mai mult. Ce trebue să ne mire e că din partea căpităniei şi a doftorilor nu s’a făcut în privinţa aceasta nimica”.
Suplement la „Deşteptarea” nr. 64, Cernăuţ, 14/27 Ianuar 1901.

 

„Accident de tren la Vatra Dornei”

„În seara zilei de 6 Ianuarie s’a întâmplat în staţia Vatra Dornei un accident tragic. În timpul descărcării trenului de marfă condus de mecanicul Bordeanu şi şeful de tren Gheorghior, frânarul Leon Jeoganu, de loc din Iţcani, a fost surprins de locomotivă pe linia I, alegându-se cu răni grave. Victima, deşi transportată de urgenţă la cel mai apropiat spital, a decedat. Ancheta a stabilit că nenorocirea se datoreşte neatenţiei decedatului”.
„Suceava”, Anul I, nr. 6, 8 Ianuarie 1939.

 

„E necesară puţină bunăvoinţă”

„Odată cu retragerea apelor mari, din vara anului trecut, la Bivolărie s-a improvizat, peste rîul Suceava, o punte. Anotimpul alb a acoperit-o cu un strat de zăpadă care s-a transformat curînd într-unul de gheaţă; ulterior poleiul a completat ce mai rămăsese de făcut pentru ca folosirea ei să devină cu totul imposibilă. A trece, ţinîndu-te de o sîrmă ce se balansează, peste o bîrnă îngustă strălucind sub polei, echivalează cu un adevărat record al îndrăznelii. Noi, muncitorii navetişti, o folosim pe întuneric, dimineaţa şi seara. Dar chiar în plină zi bătrânii o trec cu foarte multă greutate, la fel şcolarii - care preferă adesea vadul. Oare noi, vicovenii, cu pădurea alături, să nu putem face un podeţ ca lumea? Bine-ar fi să întreprindem ceva acum, iarna, fiindcă dezgheţul e în stare să ridice alte noi probleme şi mai greu de rezolvat decît cele reprezentate de puţină bunăvoinţă, o mobilizare gospodărească şi ceva fonduri, care, dacă nu sînt prevăzute, trebuie neapărat create”.
„Zori Noi”, Anul XXIV, nr. 6869, Suceava, Sîmbătă 17 ianuarie 1970.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17 Ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte