Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

12 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„O comună înşelată”

„Comuna Marginea din districtul Rădăuţilor era datoare cu birul pădurii şi al toloacei în suma de vreo 650 florini. Comuna neputându-şi achita, cu finea anului expirat, această datorie inspectoratul superior, în înţelegere cu căpitănatul districtual, a pus pădurea comunală sub sechestru. Membrii consiliului comunal audind despre această măsură cinci dintre ei s’au dus în 10 ianuarie la căpitănatul districtual cu rugămintea de a mai amâna terminul de licitaţiune. Căpitanul le-a mai dat un termin de 14 dile pentru plătire. Secuestrul înse, un anumit Fischer, să vede nu a putut aştepta şi preste doue dile, adecă la 12 ianuarie, a ţinut deja licitaţiunea asupra pădurii în casa proprie din Rădăuţi...Şi aşa s-au vândut vreo 300 stângeni mari de lemne pentru bagatelul de 800 florini unui alt onorabil cu numele de Beer Schaeffler”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 5, Cernăuţi, Joi 16/28 Ianuarie 1892.

 

„Străinii fără livret”

„Domnii patroni ai întreprinderilor industriale, comerciale etc, precum şi onor public, care au în serviciul lor personal salariaţi străini de orice categorie, sunt rugaţi a cere acestora să le prezinte livretele profesionale cerute de legea pentru ocrotirea muncii. Este cunoscut că ei nu au voie de a avea în serviciul lor domni străini fără livrete eliberate de Inspectoratul muncii, deoarece legea prevede amenda de 1000 de lei pentru salariaţii fără livrete”.         
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 248, 29 Ianuarie 1931.

 

„Păhărelul e de vină”

„Şi la GAC Mitoc-Suceava există un cerc pentru cultura plantelor de cîmp şi 50 de cursanţi înscrişi, dornici să înveţe cît mai multe lucruri interesante. Pînă acum, la acest cerc, s-au ţinut doar 5 lecţii. Motivul, lectorul cursului, inginerul agronom al gospodăriei, M.S., a lipsit motivat aproape o lună şi jumătate. În locul lui a rămas tehnicianul agronom I.M. El a neglijat ţinerea lecţiilor din cauza...păhărelului. De multe ori colectiviştii se adună în sală, aşteaptă 2-3 ore şi apoi pleacă dezamăgiţi. Lectorul nu vine şi nici nu comunică unde se află”.
„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4706, Suceava, Vineri 25 ianuarie 1963.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
12 Ianuarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte