Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

08 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dare în judecată pentru...sinucidere

„În ziua de 2 Ianuarie a.c. ora 7 seara, săteanul Dumitru Mihail a lui Axinte din Băişeşti, fiind turmentat, a căzut în fântâna localnicului Gh. Pancu din Stupca. Şeful de post Toma a făcut cercetările necesare, întocmind actele de dare în judecată pentru sinucidere”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 4, 10 Ianuarie 1935.

 

„Asociaţia Culturală Suceava”

„Zilele trecute a luat fiinţă, din îndemnul mai multor muncitori, o asociaţie culturală sub numele de <Asociaţia Culturală Suceava>. Aceasta, care este făcută după principiile organizaţiei <Muncă şi voie bună>, îşi propune să realizeze o frumoasă activitate culturală pentru toţi muncitorii Sucevei, prin conferinţe, concerte, şezători etc. Cea mai recentă manifestare a numitei asociaţii culturale a fost sărbătorirea pomului de Crăciun, la Teatrul Naţional”.
„Suceava”, Anul I, nr. 5, 6 Ianuarie 1939.   

 

„În orăşelul industriei alimentare” (I)

„În regimul burghezo-moşieresc Burdujeniul era considerat un tîrguşor uitat de lume. Cea mai mare parte a locuitorilor Burdujeniului se ocupau cu agricultura. Pâmîntul dădea recolte slabe care nu puteau să asigure hrana pentru un an de zile. O parte din localnici încep să lucreze la CFR, o parte la fabrica de mezeluri. Dar viaţa continuă să fie aspră. Salariile de mizerie, curbele de sacrificiu, mutările disciplinare, veşnica hărţuire a celor bănuiţi de bolşevism înăspreau viaţa şi aşa destul de grea a burdujenenilor. În casele locuitorilor din Burdujeni bucuria era un aspect scump la vedere care arar le călca pragul. Adevărata viaţă a început pentru burdujeneni abia după instaurarea regimului democrat-popular. Aşa cum primăvara cheamă la viaţă întreaga fire, regimul democrat-popular a trezit la viaţă cele mai îndepărtate regiuni ale ţării. Burdujenii sunt acum un centru alimentar în plină dezvoltare”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2530, Suceava, Vineri 6 ianuarie 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 08 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
08 Ianuarie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte