Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2007 - Anul XII, nr. 308 (3676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

22 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Legea sanitară” (II)

„E drept că natura a înzestrat ţara noastră cu toate condiţiunile unei salubrităţi bune. Bielşugul, în oricare privinţă, aerul Carpaţilor şi viaţa morală au susţinut sănătatea în popor. Nu este deci mirare că numărul Românilor, dela ocupaţiunea Bucovinei cam până la 1850, s’a întreit. Dela 1850 înainte vedem însă că desvoltarea şi înmulţirea poporului nostru românesc stagnează. Înmulţindu-se în Bucovina elementele străine imigrate, bielşugul s’a trecut şi, în locul acestuia,  a sosit grija de toate dilele”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 16, Suceava, 31 Decemvre 1887.

„Probleme ce ne preocupă”

„Nicăieri nu s’au păstrat mai bine obiceiurile şi mai ales portul ca la noi în Bucovina. În special muntenii noştri de la Putna ne aduc aminte de strămoşii noştri Dacii. Pătura aceasta ţărănească, aşa cum e în Bucovina, nu e pretutindeni. Astăzi această pătură ţărănească a început să alunece pe panta înstrăinării. Îmbrăcămintea au început să şi-o cumpere iar obiceiurile şi le-au schimbat”.

„Suceava”, Anul I, nr. 3, 23 decemvrie 1934.  

„Succese însemnate”

„Congresul partidului este întâmpinat de muncitorii de la UIL Falcău, raionul Rădăuţi, cu succese însemnate. Ei s-au angajat ca pînă la 23 decembrie să dea patriei acumulări socialiste peste plan în valoare de 15.000 lei şi să realizeze economii cît mai de seamă la materia primă. Angajamentul luat a fost îndeplinit pînă la 1 decembrie. La lemn de celuloză de exemplu planul a fost depăşit cu 22,3 la sută, la lemn de mină cu 2,2 la sută, iar la lemn de foc cu 12 la sută. În acelaşi timp s-au realizat 1.000 stînjeni lemn de claviatură, 10 m.c. calupuri pentru construcţii şi 35.000 bucăţi draniţă”.

„Zori Noi”, Anul X, nr. 2512, Suceava, Joi 15 decembrie 1956.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 decembrie.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
22 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şalău pane cu cartofi şi conopidă 4 porţii – 50 minute  700g file de şalău 4 cartofi mari 1 conopidă potrivită 150ml ulei 2 ouă 3 linguri făină un vârf de cuţit şofran 2 cepe 1 leg. pătrunjel ± sare, piper ... Citeşte