Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

21 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Legea sanitară” (I)

„Noi cari credem că întrecem cu cultura noastră chiar şi popoarele cele mai civilisate şi civilisătoare din trecut, până nu de mult nici n’am cunoscut că basa unui stat puternic este numai o populaţiune sănătoasă. În Austria abia înainte de 20 de ani au cunoscut autorităţile statului că datorinţa lor este de a griji pentru sănătatea popoarelor sale şi abia în anul 1870 s’a decretat legea care regulează chestia sanitară a poporăţiunii, lăsând însă realisarea legii în sarcina provincielor. Au trebuit să treacă din nou 17 ani, până ce provinciele au cercat a regula chestia sanitară şi astfeliu s’a născut proiectul de lege relativ la organisarea serviciului sanitar în comunele ducatului Bucovina”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 16, Suceava, 31 Decemvre 1887.

 

„Şedinţa partidului liberal”

„În sala societăţii „Deşteptarea” s’a ţinut, sub preşedinţia domnului C. Leontieş, şedinţa partidului liberal din localitatea Câmpulung. Domnul prefect C. Leontieş a expus situaţia politică arătând realizările partidului în cei trei ani de guvernare. Tot odată a adus la cunoştinţă că sistemul lucrărilor publice a promis 2 milioane de lei pentru refacerea şoselelor din judeţ. Cu această ocazie a mai arătat că, în programul de primăvara viitoare, vor intra următoarele lucrări pentru oraşul Câmpulung: pavarea străzii principale, facerea monumentului eroilor şi refacerea străzilor”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4963, 12 Decembrie 1936.   

    

 „Ca apucaţi de streche”

„Aflîndu-mă în deplasare la Vereşti, am auzit o strigătură din gura unor fete: <Ţine mamă uşa bine, că turbatul iarăşi vine!>. Apoi să ştiţi că nu e vorba numai de unul ci de mai mulţi: nişte hojmalăi de băietani din Corocăeşti. Nu le-a apărut încă tuleile mustăţilor, n-au învăţat bine să poarte cuşma şi au şi început să înghită rachiul cu budanele. Trăsniţi de atîta băutură, au crezut că sînt viteji dacă se poartă ca nişte dihănii atinse de turbare. Au deşertat în ei atîta holercă de sfeclă, de parcă s-ar fi bătut nebunii la gurile lor”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7466, Suceava, Marţi 21 decembrie 1971.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 21 decembrie.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
21 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte