Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iun 2008 - Anul XIII, nr. 139 (3820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Catalin NECHIFOR


PSD

Alegerile s-au terminat, trăiască alegerile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sfârşit, s-a încheiat şi turul II al alegerilor locale, dacă nu luăm în considerare cazurile Ştefăneşti, unde turul I a fost ieri repetat şi Voineşti – judeţul Iaşi, unde unul dintre candidaţi a decedat în ziua votului, iar prevederile legii electorale sunt încă greu de pus în practică.

Una peste alta, a mai trecut o etapă din viaţa post-decembristă a României, o etapă care ne găseşte poate mai imaturi decât credeam sau speram şi care, din anumite puncte de vedere nu ne defineşte ca un stat membru al Uniunii Europene.

Chiar dacă criteriile politice sunt declarate a fi respectate de către România, va mai curge multă apă pe Dâmboviţa, până când conştiinţa electoratului şi dorinţa de a vota în consecinţă cu un ideal sau crez politic, vor deveni elementele decisive ale unei bătălii politice, indiferent de nivelul la care se desfăşoară.

Rezultatele scrutinului nu sunt spectaculoase, şi cu toate că la ora la care scriu acest comentariu încă nu se ştie scorul de la Bucureşti - capul de afiş al turului II, cred că Sorin Oprescu va fi noul primar general, cu un scor de cel puţin 56%.

Dacă va fi aşa, iar dumneavoastră aveţi avantajul de a cunoaşte rezultatul final, cu siguranţă acesta va fi semnalul începerii campaniei electorale pentru preşedinţia României.

Bătălia pentru Bucureşti a născut întotdeauna tensiuni mari şi a constituit de multe ori platforma pentru un nivel ierarhic superior.

La nivelul judeţelor, de luni, 16 iunie, încep frământările pentru decuparea definitivă a colegiilor uninominale şi în scurt timp va fi declanşată neoficial campania pentru parlament, pentru posturile de deputaţi sau senatori, care vor fi scoase la bătaie fie în toamna acestui an, fie în primăvara viitoare.

Vor urma zile şi nopţi de politică tipic românească, vom mai pierde (ca de atâtea ori până acum) timp preţios pentru ceea ce înseamnă construirea unei noi Românii, dar ce contează?

Am aşteptat americanii 50 de ani, nu mai putem răbda încă un număr de ani? Ba da, pentru că românii s-au învăţat în decursul istoriei să aştepte.

Am văzut acum câteva zile mentalitatea noastră în meciurile contra Franţei şi Italiei, unde, în afara rezultatelor de egalitate onorante, nu am reuşit să ne jucăm soarta din prima, fiind nevoiţi să aşteptăm cu sufletul la gură până la ultimul fluier al arbitrului şi eventual să sperăm într-un joc al rezultatelor favorabil nouă.

Întrebarea este până când mai suntem dispuşi să aşteptăm, cât timp trebuie să mai treacă, luând-o de la început şi eventual distrugând şi desconsiderând ceea ce au făcut ceilalţi înainte?

Din nefericire, rămânem în acelaşi scenariu, fugim mereu în jurul cozii şi ne furăm căciula cu o iscusinţă perfidă. Iar acest lucru va continua până ce politica îi va face cât de cât loc administraţiei şi aplecării aleşilor către nevoile adevărate ale cetăţeanului (sperăm fost turmentat).

Atunci, în acea zi, opera lui Caragiale va deveni exclusiv operă literară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile s-au terminat, trăiască alegerile.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Alegerile s-au terminat, trăiască alegerile3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gargaunul a uitat ca face parte din PSD/PCR trimis de
(17 iun 2008, 07:38:49
Costiinta (nationala) a electoralului este de a scapa de voi, PSD/PCR, zoaielor comuniste! Oprescu a iesit primar pentru ca coalitia comunista PSD, PRM, PC, Partida Romilor, si zdrentele PNL, la comanda lui Iliescu, l-au sustinut pe gura cascata, altfel, isi lingea ranile acum. Chelnere, o Romanie noua nu se poate face cu fosilele comuniste la putere, sefii tai fiind. Tovarase Nechifor, partidul din care faci parte nu a asteptat nici o clipa americanii, ei asteptau la coada la ambasada ruseasca sa dea rapoarte trimestriale la KGB. Mratzafloiule!

Tie nu-ti este rusine sa argumentezi insultator?

Cum vrei tu ca Romania sa se bucure de respect si progres international daca tocmai partidul din care faci tu parte, PSD/PCR vorbeste josnic despre puterile occidentale, saboteaza si infranteza tacit democratia?

Tu vorbesti parca ai face parte din PNTCD, iar lumea nu cunoaste adevarul.

Tu in PE reprezinti raul Romaniei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei