Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Catalin NECHIFOR


PSD

Beneficiile Summit-ului NATO

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăvara n-a venit anul asta cu mâna goală. A venit cu un eveniment despre care s-a tot discutat în ultimele luni, pe toate canalele TV şi în presa scrisă. S-a vorbit de o asemenea manieră încât, pentru noi cei mulţi, summit-ul NATO pare să însemne ceva cu totul ieşit din comun.

De fapt, dacă ar fi să gândim aşa cum gândesc cetăţenii unor ţări occidentale, am înţelege că o asemenea acţiune este un lucru normal, care se petrece la intervale de timp, mai peste tot în lume.

Ne-am trezit noi, în România, să transformăm, din ţânţar armăsar, o întâlnire care era stabilită de foarte mult timp înainte şi care ar fi trebuit să se desfăşoare sub semnul normalităţii.

Dar, poate pentru simplul fapt că normalitatea este un fenomen din ce în ce mai rar, autorităţile statului, în principal guvernul şi preşedinţia, au încercat să mascheze adevăratele probleme ale românilor. Toata lumea vorbeşte de summit, un cuvânt care în urmă cu ceva vreme nu se folosea în limba română.
Televiziunile se întrec în a analiza pe toate feţele şi pentru a defini minunatele beneficii ale summit-ului.

Fiind călător săptămânal prin Bucureşti, spre parlamentul european din Bruxelles, am avut ocazia să văd schimbarea artificială la faţă a traseului de la Otopeni la Palatul Parlamentului. O schimbare care îmi aminteşte de vizitele de lucru ale tovarăşului în judeţe. Îmi aduce aminte de hărnicia cu care se întreceau în activitate anumiţi prim secretari de pe vremuri, în a-i face pe plac primului om din stat.

De data asta rolurile s-au schimbat, mentalitatea de prim secretar fiind preluată de preşedinte şi de premier, care încearcă să arate înalţilor oaspeţi o altă faţă a României.

Această încercare jalnică, prin care nu facem altceva decât să ne furăm căciula singuri, a culminat cu simularea de sâmbătă, simulare care a paralizat fără nici un rost traficul în capitală. Iar acest lucru este doar începutul, de luni şi până vineri va fi un calvar adevărat.

Rămâne să vedem dacă s-a meritat acest tip de abordare pur românească şi dacă nu ar fi fost mai bine să facem ce ar fi făcut orice ţară din vestul Europei. Adică să ne fi comportat firesc, în aşteptarea unui eveniment firesc şi obişnuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiile Summit-ului NATO.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Beneficiile Summit-ului NATO1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei