Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Dragos Mircea DANUBIANU

Dragoş Mircea DANUBIANU


Forţa Democrată

Cu batista pe ţambal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cu multă vreme în urmă, într-un interviu acordat unui ziar local, doamna Stela Acatrinei a făcut o afirmaţie referitoare la existenţa unor grupuri de interese în Consiliul Judeţean Suceava.

Pentru cei care cunosc, cât de cât, realităţile din administraţia judeţeană, afirmaţia vicepreşedintei consiliului judeţean nu cred că se constituie într-o mare noutate. Poate, chiar ar fi trecut neobservată, dacă spusele doamnei Acatrinei n-ar fi declanşat o reacţie disproporţionată. Firesc ar fi fost ca o eventuală reacţie să fi venit din partea domnului Gavril Mîrza şi a PSD-ului.

Paradoxal, cel care a sărit ca ars a fost un liberal, domnul Bogdan Cristache - fostul june director general în prefectura ţărănistă, ajuns la maturitate secretar general liberal.

De sub greutatea demnităţii sale de consilier judeţean, de sub greutatea calităţii de reprezentant din partea consiliului judeţean în AGA la SC Drumuri şi Poduri S.A. Suceava, de sub greutatea onorantei poziţii de membru din partea aceluiaşi consiliu judeţean în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava, şi, nu în ultimul rând, de sub propria greutate - deloc neglijabilă - domnul Cristache lansează un atac furibund.

Cristache o somează pe doamna Acatrinei, în numele a 20 de consilieri judeţeni pe care nu îi nominalizează şi nici nu îi localizează politic, să îşi ceară scuze public sau, în lipsa prezentării unor dovezi, să demisioneze din funcţie. Altminteri, doamna Acatrinei urma să fie eliberată din funcţie la iniţiativa consilierilor , în proxima şedinţă a consiliului judeţean.

Probabil că domnul Cristache fie că nu a citit Legea Administraţiei Publice Locale, care la articolul 101 alin.3 prevede clar că acţiunea respectivă ,,nu se poate face în ultimele şase luni ale mandatului consiliului judeţean’’, fie că, la furie, nu ştie nici măcar data curentă din calendar.

Omeneşte vorbind, înţeleg reacţia domnului Cristache, aflat sub presiunea multitudinii de demnităţi bine remunerate la care, probabil, a ajuns şi graţie unei relaţii privilegiate cu preşedintele consiliului judeţean (vezi ultima alegere de la ATOP). Politic, însă, este încă un semnal clar de susţinere, chiar supunere la nivel judeţean, pe care PNL-ul îl dă, pe faţă, PSD-ului, ceea ce se poate dovedi, prin îndepărtarea propriului electorat, contra-productiv în perspectiva apropiatelor alegeri locale.

În aceste condiţii, desfăşurarea ultimei şedinţe a consiliului judeţean se anunţa a fi spectaculoasă. Nu a fost să fie aşa. Se pare că sub imensul coc al doamnei Acatrinei s-a găsit loc şi pentru niscai minte, mai multă chiar decât - luând în considerare afirmaţiile de gospodină jovială cu care ne obişnuise - presupuneam că s-ar afla.

În finalul şedinţei consiliului judeţean, doamna Acatrinei a avut o intervenţie abilă care l-a lăsat cu botul pe labe pe cel care a atacat-o. Domnia sa a punctat câteva situaţii care vin să motiveze afirmaţiile cu pricina. Domnul Mîrza a admis că sunt lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple şi s-a mulţumit să pună capăt şedinţei.

Ceea ce mă miră este faptul că, în ciuda aşteptării îndreptăţit indusă în opinia publică, atât de declaraţia doamnei Acatrinei, cât şi de atacul la baionetă al domnului Cristache, mass media suceveană a lăsat chestiunea în coadă de peşte, omiţând să aducă la cunoştinţă publică „finalul fericit” al şedinţei consiliului judeţean.

Ca unul care - deşi nu mai face de multişor politică activă, militantă - urmăreşte, însă, cu interes fenomenul politic sucevean şi modul în care este acesta este reflectat în mass media, nu pot să nu constat că, atunci când sunt puşi în situaţia de a prezenta informaţii având conotaţie negativă despre Gavril Mîrza, mulţi - prea mulţi - oameni din presă procedează ca în titlul de mai sus.

Chiar şi niscai jupâni, de altfel cu condeiele bine ascuţite, când ajung să scrie despre îndelungatul preşedinte al consiliului judeţean, parcă ţin în mână creioane din acelea cu mină moale, parcă HB le spunea, başca cu vârfurile boante. De ce, oare ?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu batista pe ţambal.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cu batista pe ţambal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte