Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mar 2008 - Anul XIII, nr. 58 (3739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Catalin NECHIFOR


PSD

Mai bine mai târziu...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A trecut şi 8 martie. Parcă mai trist decât în alţi ani, parcă cu mai puţină dorinţă de a le sărbători pe cele care ne sunt alături în viaţa noastră.

Am avut ocazia să fiu invitat în seara zilei de 8 martie la o întâlnire cu doamne şi domni din Suceava, într-o atmosferă prietenoasă, dar din care lipsea acea sclipire a încrederii în viitor, într-o viaţă mai bună.

Discutând cu câţiva cunoscuţi, am încercat să găsim un răspuns la situaţia în care am ajuns, aceea în care românii nu mai ştiu să sărbătorească, nu mai ştiu să se distreze aşa cum o făceau odinioară. Răspunsul a venit nu foarte târziu, mai pe înserat, izvorât din existenţa cotidiană a românilor, mai aplecaţi asupra problemelor, asupra greutăţilor vieţii şi asupra lipsei de perspectivă pentru viitor.

În vremurile de până în 1989, ziua femeii era un prilej perfect pentru a crea o atmosferă de sărbătoare menită să alunge monotonia acelor timpuri. De fapt, în acea perioadă nu era scăpat nici un prilej, balul mărţişorului, ziua de 1 mai şi câte şi mai câte. Ce-i drept altă distracţie nu exista, cele două ore de emisie tv nu acopereau nevoia de cunoaştere, de divertisment şi de socializare. Dar exista speranţa şi dorinţa mult mai profundă pentru viaţă şi pentru viitor.

Astăzi, după 18 ani de tranziţie, după câteva derapaje periculoase spre dreapta, în timpul guvernării CDR şi a Alianţei DA, credinţa în viitor şi în posibilitatea asigurării unui trai decent în România a atins o cotă extrem de scăzută.

Nu mai trăim bucuriile mici, cotidiene, suntem prinşi cu toţii într-o goană după agoniseală, care, de cele mai multe ori, ne umbreşte existenţa efemeră pe acest pământ. Nu mai ştim să preţuim clipa, să ne bucurăm de ceea ce avem fiecare dintre noi, aşteptăm soluţii miraculoase de la cei ce ne promit că vom trăi bine. Nu mai ştim să apreciem ceea ce s-a făcut totuşi bine, chiar dacă nu întotdeauna la nivelul aşteptărilor. Dar poate vom reuşi să privim în sufletul nostru şi să vedem realitatea adevărată şi nu cea pe care unii încearcă să o impună, ascunzând dimensiunea propriilor eşecuri.

Eu mai am încă speranţa. Mai ales atunci când văd că şi femeile se pot implica cu succes în politică şi în administraţie. Iar singurele exemple de primăriţe de localităţi sunt, chiar dacă unii nu vor să accepte, în ograda PSD, singurul partid care are în prezent 4 doamne inimoase, Violeta Zenovia Ţăran la Berchişeşti, Maria Cojocaru la Dolhasca, Maria Pleşca la Voitinel şi Georgeta Savu la Ilişeşti. Lor vreau să le mulţumesc pentru ceea ce au făcut în localităţile pe care le conduc şi vreau să le urez să păstreze speranţa vie în continuare.

Şi în final, chiar dacă cu două zile întârziere, le doresc doamnelor şi domnişoarelor din judeţul Suceava să aibă încredere în viitor şi să se implice mai mult, la rândul lor, în viaţa comunităţilor din care provin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai bine mai târziu....
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mai bine mai târziu...1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ioan bate'n tobe trimis de
(11 mar 2008, 19:28:49
Ioan(numele lui adevarat) Nechifor vorbeste parca ar face parte din partidul persecutat de comunisti PNTCD, si nu din partidul fostilor comunisti PSD/PCR.

"derapaj periculos spre dreapta" In mesaje, Ioan e de dreapta, in realitate el este de stanga, pui fatat de Secretarul PCR Mirza.

"�ntr-o goana dupa agoniseala" Ioan are 5000Euro/luna plus bneficii de la PSD/PCR

de "primarite" n-am auzit, de primari, da.

Esecul in Romania voi sunteti PSD/PCR, comunistii de altadata care ati dat lovitura de stat. Monopolizand justitia, ati manglit dupa bunul plac toata avutia nationala.

Iar acum veniti aici cu lectii de luare aminte si moralitate.

Marsh de aici, pui de comunist spurcat, parshiv, bandit si manglitor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Peperonata ţărănească 4 porţii - 50 minute 3 ardei graşi (roşu, verde, galben)3 - 4 roşii2 cepe2 căţei de usturoi4 linguri ulei de măsline2 frunze de dafin± sare, piper Spălaţi legumele şi curăţaţi-le de cotoare şi seminţe. Tăiaţi ardeii... Citeşte