Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Catalin NECHIFOR


PSD

Bătălia pentru consiliul judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul electoral şi campania de rigoare au început. Poate nici nu a apucat să se sfârşească din 2004 încoace. De trei ani subiectul politic cel mai fierbinte la nivel judeţean îl constituie confruntarea dintre Gavril Mîrza şi Gheorghe Flutur.

Primul, preşedinte al consiliului judeţean şi al PSD Suceava, al doilea, fost ministru, fost senator şi vicepreşedinte PNL, fost senator şi vicepreşedinte PLD, actual senator şi vicepreşedinte PD-L.

Poate de aceea, ultima temă electorală lansată de domnul Flutur este legată de consistenţa în timp şi în mandat a domnului Mîrza.

După ce, în ultimele bătălii electorale din 2004, alegerile locale şi generale, echipele de campanie ale senatorului au epuizat toate variantele posibile de atac, de la chestiuni de ordin doctrinar la chestiuni personale, ale vieţii private, asistăm în debutul anului la o schimbare de tactică şi de strategie.

O nouă încercare de a prelua conducerea consiliului judeţean, cel puţin aşa reiese din declaraţii, dar de fapt, în subteranele politicii este doar dorinţa de a scăpa de omul politic Gavril Mîrza. Aceasta ar echivala cu o slăbire consistentă a PSD în judeţul Suceava şi ar deschide calea către victoria electorală mult visată.

Chiar dacă România este ţara tuturor posibilităţilor, această strategie nu cred că va da roade, mai ales în contextul în care mulţi dintre români s-au cam săturat de exerciţiile electorale de schimbare şi alternanţa la guvernare.

Pentru că mulţi şi-au dat seama că în 4 ani de mandat se pot face prea puţine lucruri, iar Suceava, ca judeţ, are înscrise în viaţa curentă suficiente proiecte de larg interes, care, dacă nu ar fi fost împiedicate, în majoritatea cazurilor de interese politice venite din tabăra adversarilor, ar fi trebuit să schimbe deja faţa acestui teritoriu. Aşa că, pot deja să mă pronunţ asupra faptului că la nivel de conducere a consiliului judeţean nu se va schimba nimic.

Sigur, va fi o luptă grea, cu arme dintre cele mai diverse, însă, nu-i aşa, gustul victoriei e mult mai profund atunci când ai adversari de calibru.

Şi Gheorghe Flutur este un adversar remarcabil, care joacă anul acesta poate ultima carte politică, carte pe care o caută de trei ani încoace prin PNL, PLD şi PD-L. Poate şi din această cauză e greu de suportat un preşedinte de consiliu judeţean aflat la cel de al treilea mandat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătălia pentru consiliul judeţean.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bătălia pentru consiliul judeţean3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte