Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mihai STEFANOAIA

Mihai ŞTEFĂNOAIA


Liberalii, maşina şi caltaboşul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

O ţară-ntreagă a văzut cum a reuşit PNL să impună noile standarde ale corupţiei: pentru a truca nişte licitaţii, proaspăt demisionarul ministru al Agriculturii, pe-deplin-incompetentul Decebal Traian Remeş, a luat şpagă, se pare, vreo 15 mii de euro (la plic), niscaiva caltaboş şi pălincă, precum şi promisiunea unei „maşini puternice”. Vocile sensibile ar putea crede că, plecând de la Remeş şi vorbind despre PNL, s-ar merge pe o generalizare nedreaptă. Din punctul meu de vedere, sofismul încălcării legii logice care spune că nu putem generaliza plecând de la particular nu se aplică în acest caz. E limpede că, vorbind de PNL, vorbim de o organizaţie eminamente coruptă, vorbim de un partid care, fără susţinere parlamentară, se agaţă de putere doar pentru a umple la maximum buzunarele slujitorilor lui Patriciu. „Liberalii, maşina şi caltbaoşul”, aşa cum am formulat titlul acestui comentariu, e sintagma ce poate constitui noul slogan al PNL. Pentru că nici Chiuariu, nici Păcuraru şi nici alţii ca ei nu sunt departe de Remeş, fiind foarte probabil ca, în viitorul apropiat, dacă nu i se va tăia capul – aşa cum doreşte cel care se porecleşte „ministru al Justiţiei” – DNA să demonstreze această realitate. E o realitate care ne afectează pe toţi. Şi, dacă nu ne-am dat seama ce-a vrut să spună şeful lui Tăriceanu atunci când a profeţit că visul său este ca PNL să fie un partid-balama, iată că acum putem înţelege: de va fi ca PNL să mai pupe Parlamentul, va avea, în cel mai bun caz, în jur de 6-7 procente, numai bine pentru a putea insera corupţia în orice combinaţie politică realizată cu scopul de a aduce beneficii Patriciului. Foametea din PNL, după cum s-a demonstrat filmat în cazul Remeş, trebuie că este extrem de mare. Iar un caltaboş pentru fiecare liberal nu este, cu siguranţă, de-ajuns. Liberalii au pierdut definitiv la capitolul imagine, dar au mai pierdut şi orice calitate morală, graţie papiţoilor din Guvern, replicaţi pe plan local prin toată ţara, de a mai vorbi vreodată despre respectarea legilor. Mai mult decât atât, liberalii nu mai pot reprezenta, în niciun caz, dreapta politică dintr-o Românie europeană. Era de mult timpul ca ei să plece, e limpede acum că, pentru viitor, trebuie să li se pună o interdicţie electorală, prin votul popular, pentru a mai ajunge să conducă fie şi un serviciu descentralizat din administraţia publică locală. Le-am văzut „lupta împotriva corupţiei”, ce ne-a adus acum în preajma activării clauzei de salvgardare pe Justiţie, am văzut ce-au făcut la Agricultură, Administraţie şi Interne ori Educaţie. E clar că n-au resurse, altele în afară de cele prin care, procurându-şi şpăgi în caltaboş, dezvoltă la maximum corupţia. Fie şi aşa: să-şi ia, pe lângă caltaboş, maşinile şi plicurile, dar să plece odată acasă şi să ne lase să recuperăm timpul pierdut!

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii, maşina şi caltaboşul.
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii, maşina şi caltaboşul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RAHATUL PARVENIT, TARANOI DE ORAS DE TARA trimis de
(18 oct 2007, 01:16:26
Vaaaai, nu stiu cum de mi-a scapat comentariul la adresa phututului asta. Un rahat si doua jumatati boul asta de incult. Sincer, nu imi dau seama cum de unii ca voi, care il cunoasteti, acceptati vrajelile de 1 leu ale idiotilor care ii scriu articolele agramatului si incultului asta cu fata de bou cu ochelari. Stie lumea cine e, de aceea nu imi irosesc aprecierile mele "de bine" la adresa unuia ca asta. Ceea ce ma frapeaza in rest, este faptul ca un cretinoid si un ovinoid ca pungasul asta a ajuns sa fie promovat de voi si postat langa niste nume si figuri respectabile. Rahatul asta, niciodata nepuntand a fi acceptat in randurile oamenilor de vaza ai orasului nostru pentru ca el este si va ramane un infractor, incult si un parvenit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează