Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2007 - Anul XII, nr. 230 (3605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Cătălin NECHIFOR


Coana Constituţia faţă cu reacţiunea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"“O odaie modestă de mahala. În fund, la dreapta, o uşă; la stânga, o fereastră. De-o parte şi de alta a scenei, câte un pat de culcare. În mijlocul odăii, o masă împrejurul căreia sunt aşezate scaune de paie. Pe masă, o lampă cu gaz ; pe globul lămpii, un abat-jour cusut pe canava. În planul întâi, la stânga, o sobă cu uşa deschisă şi cu câţiva tăciuni pâlpâind. — Leonida e în halat, în papuci şi cu scufia de noapte; Efimiţa, în camizol, fustă de flanelă roşie, şi legată la cap cu tulpan alb. Amândoi şed de vorbă la masă:”

LEONIDA: Aşa, cum îţi spusei, joi seara, înainte de culcare, preşedintele a călcat Constituţia pe coadă.

EFIMIŢA: Auzi colo, care Constituţie?

LEONIDA: Cum care Constituţie? A lui badea Democraţia, colţ cu Uniunea Europeană...


Unii vor spune că e dialog imaginar dintr-o piesă de teatru. De Ion Luca Caragiale. Nu-i aşa că nu s-a schimbat foarte mult ţărişoara noastră?!

Plictisit de jucăriile din PD, pe Traian Băsescu îl încearcă un dor de Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Mircea Geoană. Prin intervenţia de pe TVR, de joi seara, preşedintele a încercat un atac decisiv, final, la adresa PSD-ului. Acum, în preajma discutării şi votării moţiunii de cenzură, dorind să transfere vina integral către social democraţi, în eventualitatea în care moţiunea nu va trece. Doar e moţiunea lor şi nu au decât să facă borş cu ea. Unii vor spune că a făcut bine preşedintele, doar e unul jucător, însă ceea ce face, din nou, Traian Băsescu, pare o încălcare (a câta oară) a Constituţiei. Nici nu mai are importanţă cât este de gravă, pentru că, nu-i aşa, coana Constituţia nici măcar nu a depus vreo plângere.

Alo, mă aude cineva? Spuneţi-mi şi mie, vă rog, ce se întâmplă. Nimeni nu mai înţelege nimic. Agenţiile străine de presă au dificultăţi în a prelua fluxurile de ştiri dinspre România. E imposibil de priceput cum continuăm să nu ne înţelegem. Ucraina, vecina noastră, colegă de revoluţie portocalie, a reuşit, cu chiu cu vai, să programeze alegeri anticipate, sperând că un nou scrutin electoral va putea pune în ordine clasa politică şi ierarhiile puterii parlamentare. Iar noi, în calitatea de stat proaspăt aderat, ne pregătim de alegeri europarlamentare, timp în care ordonanţa de funcţionare a guvernului a căzut, iar legea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pentru 2008 pare să nu aibă nici o şansă de trecere în Parlament. „Bravos naţiune! Halal să-ţi fie! Să trăiască Republica! Vivat Prinţipatele Unite!”. Nu ne rămâne altceva să facem, decât să aflăm vinovatul pentru situaţia actuală. Şi mă tem că vinovat va fi declarat, în unanimitate, PSD-ul, pentru că, de vreo trei ani încoace, este sigurul vinovat pentru toate relele posibile şi imposibile din România. Nu cred că este corect şi sper ca dumneavoastră să demonstraţi acest lucru la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007.
"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coana Constituţia faţă cu reacţiunea.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Coana Constituţia faţă cu reacţiunea3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează