Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Cineva din PSD a discutat în numele lui Băsescu pentru a obţine sprijin; va fi exclus. S-a referit la Geoană.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a referit la Mircea Geoană când a spus că "cineva din partid" a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Potrivit surselor, cel avut în vedere de Ponta este Geoană.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o problemă în PSD dată de faptul că "cineva din partid" a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Ponta a evitat să spună la cine se referă.

Victor Ponta a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.

"Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD", a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această "problemă" şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: "Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru".

Întrebat despre declaraţia lui Geoană referitoare la ambiţia lui de a numi premieri, şi nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a râs, spunând: "Aţi reuşit să mă binedispuneţi, când aţi început cu Mircea Geoană chiar m-aţi binedispus".

Ponta a spus că persoana la care se referă este membru PSD, acesta vorbind cu alţi colegi din partid în numele lui Traian Băsescu, el subliniind că rezolvarea problemii implică excluderea din PSD.

Întrebat dacă rezolvarea problemei înseamnă excludere, Ponta a spus: "Evident că nu mai are ce căuta în PSD cel care a considerat să încalce deciziile Congresului şi obligaţiile pe care noi ni le-am asumat faţă de români".

Ponta a spus că Traian Băsescu nu va desemna acea persoană ca premier.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, declară că preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor "să nu-l implice în nici un fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale".

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că "ambiţia" sa este să desemneze prim-miniştri, şi nu să fie desemnat premier.

El a spus că roagă insistent ca zvonurile privind "aşa-zise" negocieri care ar exista pentru ca el să fie desemnat premier să înceteze.

Geoană a spus că nominalizarea premierului trebuie să fie făcută de partidul sau alianţa care au câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL.

"Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, nu să fiu desemnat", a spus Geoană.

Senatorul independent Mircea Geoană declara, în august, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că el nu a plecat niciodată din PSD şi că se consideră în continuare un social-democrat.

"Într-un fel, dacă mă uit la relaţia mea cu cei care m-au votat, cu cei cu care am lucrat, cu colegii şi colegele mele, din punct de vedere practic, din punct de vedere sentimental, din punct de vedere ideologic, eu nu am plecat niciodată din PSD. Sunt acelaşi om, care are un crez politic clar şi are aceeaşi relaţie normală cu colegii şi colegele", spunea Geoană.

El a fost exclus, cu scandal, din PSD în 2011, după ce a pierdut cursa pentru Preşedinţie în 2009 şi după ce a fost înlocuit de la şefia partidului de către Victor Ponta.

De asemenea, Geoană a fost înlocuit de la şefia Senatului, în urma unei propuneri din partea PSD.

După ce Geoană a susţinut în Parlament demiterea Cabinetului Ungureanu şi învestirea Cabinetului Ponta, precum şi suspendarea preşedintelui Băsescu, relaţiile dintre el şi PSD par a se fi normalizat.

Mircea Geoană a obţinut, în urma alegerilor de duminică, cel de-al treilea mandat de senator în colegiul Segarcea-Dăbuleni din Dolj, cu un scor de 70,75 la sută din voturi, fiind urmat de candidatul PP-DD, Adrian Stoica, cu 14, 85 la sută, în timp ce candidatul ARD la Dăbuleni are doar 13,69 la sută din voturi.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor de duminică anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean Dolj, Mircea Geoană a închis colegiul 5 de la Senat din Dăbuleni, reuşind să obţină 70,75 la sută din voturi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Cineva din PSD a discutat în numele lui Băsescu pentru a obţine sprijin; va fi exclus. S-a referit la Geoană..
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Cineva din PSD a discutat în numele lui Băsescu pentru a obţine sprijin; va fi exclus. S-a referit la Geoană.0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei