Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2012 - Anul XVII, nr. 229 (5134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu:Cazul Oltchim e întreţinut de Guvern, din raţiuni strict politice, pentru că USL are sub 50%

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, duminică, referitor la Oltchim că acest subiect "este întreţinut de guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, iar procentele Uniunii se duc la Partidul Popular al lui Dan Diaconescu".

Videanu a prezentat într-o conferinţă de presă memorandumul privind Oltchim, aprobat în 15 iulie 2009 de guvernul Boc, din care făceau parte şi Victor Ponta şi Dan Nica.

"Prin minciună şi incompetenţă, guvernul Ponta riscă definitiv să pună economia românească pe butuci. Exemplul elocvent la care asistăm de mai bine de trei săptămâni îl reprezintă cazul Oltchim, caz care este întreţinut de guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, are 48%, iar procentele, pentru că sunt în acelaşi bazin electoral, procentele USL se duc la Partidul Popular al domnului Dan Diaconescu. Profitând de acest lucru, Victor Ponta doreşte să întreţină public acest circ politico-mediatic, care este pe pielea oamenilor de la Oltchim", a susţinut Adriean Videanu.

El a arătat că în urmă cu câteva zile Victor Ponta a afirmat că în guvernul din care făcea parte ca ministru Adriean Videanu s-a vorbit despre anumite probleme legate de Oltchim, dar că nu s-a luat nicio decizie.

"În urmă cu câtea zile Victor Ponta a afirmat că, dincolo de faptul că în guvernul din care el a făcut parte s-a discutat că ministrul Videanu la acea vreme a venit cu anumite probleme legate de Oltchim, dar că nu s-a luat nicio decizie cât a fost el (Ponta - n.r.) membru al Guvernului. Vreau să vă prezint proba prin care Victor Ponta este mincinosul naţional şi vă prezint memorandumul aprobat pe 15 iulie 2009, nu numai că a fost participant la acea decizie în şedinţa de guvern, dar reprezentanţii PSD, prin preşedintele AVAS, domnul Ursache, şi prin viceprepemierul la acea vreme Dan Nica, a participat atât la elaborarea documentului, cât şi la avizarea lui. Putem demonstra că problemele Oltchim au fost tratate cu maximă seriozitate de guvernul Boc şi s-au găsit soluţii legate de revitalizarea activităţii la Oltchim inclusiv prin achiziţia părţii de petrochimie în prima etapă de la Arpechim", a explicat Videanu.

Potrivit lui Videanu, memorandumul prevedea, pe baza analizei făcute de Ministerul Economiei şi AVAS, majorarea capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţelor AVAS şi acordarea unor garanţii ale statului în valoare totală de până la 339,2 milioane de euro, necesari angajării de către Oltchim a unor credite bancare în valoare cumulată de până la 424 de milioane de euro.

"Domnul Ponta, ca membru al Cabinetului Boc, a votat pentru acest lucru", a precizat Adriean Videan,u arătând că a prezentat presei acest document pentru a pune capăt "minciunilor şi abuzurilor pe care Victor Ponta le face din raţiuni politice".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu:Cazul Oltchim e întreţinut de Guvern, din raţiuni strict politice, pentru că USL are sub 50%.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Videanu:Cazul Oltchim e întreţinut de Guvern, din raţiuni strict politice, pentru că USL are sub 50%1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei