Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2011 - Anul XVI, nr. 202 (4800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: În urma strategiei "geniale" a PSD, turismul a fost distrus

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Valea lui Liman (Timiş), că turismul românesc a fost distrus în urma "strategiei geniale" a PSD din timpul guvernării Adrian Năstase, iar singurul care face ceva pentru relansarea turismului este actualul guvern.

Udrea a fost întrebată, într-o conferinţă de presă susţinută la Valea lui Liman (Timiş), unde a participat la deschiderea şcolii de vară a Organizaţiei de Tineret a PDL, despre strategia USL privind turismul.

"Despre ceea ce ştie să facă PSD în turism ştim cu toţii. Singura lor strategie este privatizarea frauduloasă pe care au practicat-o în guvernarea Adrian Năstase. PSD va mai avea dreptul să vorbească despre strategii după ce vor aduce înapoi hotelurile pe care le-au dat în mod fraudulos, pe sume de nimic, fără să impună niciu n fel de condiţii membrilor de partid, dacă vorbim de Iosif Armaş la Băile Herculane, sau celor din anturajul lor, fraţii Micula sau Sorin Ovidiu Vântu în Delta Dunării. Deci, în urma strategiei «geniale» a PSD-ului în turism, turismul românesc a fost distrus", a afirmat Udrea.

Ea a precizat că Băile Herculane sunt în paragină după ce hotelurile din această staţiune au ajuns "pe mâna" lui Iosif Armaş, pentru suma de 1,5 milioane de dolari, care a distrus apoi această staţiune.

"Avem Perla Banatului, Băile Herculane, în paragină astăzi din cauza privatizării din 2001, din vremea Guvernului Năstase, prin care hotelurile, monumente istorice într-o staţiune cu tradiţie, au ajuns pe mâna domnului Armaş, deputat PSD pe vremea aceea, care nu a făcut altceva decât să profite de această staţiune pe care a luat-o pe 1,5 milioane de dolari şi apoi a distrus-o", a spus Udrea.

Udrea a menţionat că hotelurile din Delta Dunării, care au intrat în proprietatea lui Sorin Ovidiu Vântu, au fost închise, iar turismul din zonă a fost "grav afectat" din această cauză, în timp ce acelea de pe litoral au ajuns "pe mâinile unor afacerişti apropiaţi PSD", care le-au ipotecat şi nu au folosit banii pentru a investi în turism.

"Avem hotelurile din Delta Dunării, luate de Sorin Ovidiu Vântu, închise astăzi. Numărul locurilor de cazare din Delta Dunării s-a micşorat, iar turismul în Delta Dunării a fost grav afectat de faptul că Hotelul Delta, Sulina din oraşul Sulina, Complexul Turistic Roşu aparţin domnului Vântu şi au fost lăsate în paragină. Şi avem litoralul românesc, care ştim cu toţii cum arată din cauza privatizării PSD. Zeci de hoteluri au ajuns pe mâinile unor afacerişti apropiaţi PSD, care au ipotecat imobilele, au luat banii şi au făcut orice altceva cu ei decât turism şi astăzi ori sunt dărăpănate, improprii practicării turismului, ori sunt închise. Asta e strategia PSD în turism", a precizat ministrul Turismului.

Udrea a continuat spunând că singurul care a făcut ceva pentru turismul românesc este actualul guvern.

"La care adaug celebrul proiect Dracula Land, unde oamenii au băgat banii şi nimeni nu mai ştie ce s-a întâmplat cu ei. Dacă vorbim despre ceea ce ştie PSD să facă în turism avem dovada din guvernarea 2000-2004, Guvernarea Năstase. Deocamdată, singurul care face ceva pentru relansarea turismului românesc, pentru a pune în valoare resursele extraordinare pe care România le are şi care se străduieşte să repare atât cât se poate, în vremuri de criză, distrugerea cauzată de PSD este acest guvern care investeşte în turism, dezvoltare şi promovare din 2009 încoace", a concluzionat Elena Udrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: În urma strategiei "geniale" a PSD, turismul a fost distrus.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: În urma strategiei "geniale" a PSD, turismul a fost distrus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei