Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul PSD Victor Surdu va fi înmormântat la Ciorogârla, conform dorinţei sale

Deputatul PSD Victor Surdu va fi înmormântat, sâmbătă, în localitatea ilfoveană Ciorogârla, lângă Bucureşti, conform dorinţei sale, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX fratele său Gabriel Surdu, care a adăugat că vineri dimineaţă sicriul va fi depus la Palatul Parlamentului.

Gabriel Surdu a afirmat că moartea fratelui său este o grea pierdere pentru întreaga familie şi că amândoi au fost mai mult decât fraţi, pentru că au fost mereu alături şi s-au înţeles foarte bine.

"Am fost alături tot timpul unul de altul, într-o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri. E o grea pierdere pentru familia noastră. Victor a obţinut performanţe deosebite şi a muncit foarte mult. Poate şi de asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat, că n-a avut grijă de el. S-a dus de tânăr, la doar 63 de ani, în timp ce părinţii şi bunicii noştri au trăit peste 80 de ani. Avem un arbore sănătos, dar chinul, stresul şi gândurile ne obosesc. Trebuie să avem mai multă grijă de noi", a afirmat Gabriel Surdu.

El a precizat că ultima dată şi-a văzut fratele luni, când s-a dus la spitalul din Bucureşti, unde acesta era internat.

"Întâi am vorbit la telefon cu el şi l-am simţit că nu avea prea multe să-mi spună. M-am urcat în maşină, m-am dus la Bucureşti special pentru a-l vedea. Am vorbit cu el, m-a recunoscut, a ştiut că am fost", a declarat fratele deputatului PSD.

El a spus că sicriul fratelui său va fi depus, vineri dimineaţă, la Palatul Parlamentului, înmormântarea fiind programată pentru sâmbătă, în localitatea Ciorogârla, judeţul Ilfov, de lângă Bucureşti.

"La Ciorogârla există şi o mănăstire şi acolo a vrut el să fie înmormântat", a afirmat Gabriel Surdu.

Deputatul PSD Victor Surdu a murit, ieri, la vârsta de 63 de ani. El suferea de cancer la pancreas. Anul trecut, Victor Surdu a fost operat de pancreas la un spital din Italia.

Victor Surdu era căsătorit cu Angela Similea. Surdu era născut la 11 iulie 1947. De profesie inginer horticultor, a fost, între 1989-1990, ministru al Agriculturii.

 

PSD: Victor Surdu, reper de profesionalism, om nepreţuit - pierderea este uriaşă

PSD transmite, într-un comunicat, condoleanţe familiei lui Victor Surdu, menţionând că acesta a fost un om nepreţuit, din înţelepciunea căruia fiecare a avut ceva de învăţat, pierderea cauzată de dispariţia acestuia fiind uriaşă.

"Sunt momente când nici măcar cuvintele, oricât de mari, de adevărate ori de sincere, nu oferă alinare şi, cu siguranţă, nu reuşesc nici măcar pentru câteva clipe să întrerupă suferinţa. Însă cuvintele rămân singură formă de a ne împărtăşi astăzi tristeţea", se arată în comunicat.

Partidul Social Democrat transmite sincere condoleanţe familiei lui Victor Surdu.

"A dispărut dintre noi un om nepreţuit, din înţelepciunea căruia am învăţat fiecare câte ceva. Mai aveam multe de construit împreună, dar, din nefericire, cursul lucrurilor s-a schimbat astăzi. Pierderea este, pentru noi toţi, uriaşă. Transmitem familiei, în numele întregii familii social-democrate din România, sincere condoleanţe, în acest moment de durere profundă", se precizează în comunicat.

Conducerea Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, alături de membrii Departamentului Agricultură şi Dezvoltare Rurală, îşi exprimă profundul regret pentru pierderea "colegului, prietenului drag şi mentorului" Victor Surdu.

PSD subliniază că Victor Surdu va ramâne un reper de profesionalism, generozitate şi dăruire.

"Prin măiestria cu care a ştiut să se înconjoare de oameni de toate vârstele, să comunice şi să îl asculte pe fiecare, a reuşit să facă din agricultură o activitate plăcută şi atrăgătoare pentru toată lumea, fie ei şi nespecialişti. Victor Surdu şi-a iubit meseria, a iubit agricultura şi activitatea politică. Chiar şi în ultimele luni, când suferinţa medicală se instalase, Victor Surdu şi-a continuat activitatea politică în cadrul Parlamentului şi în cadrul Departamentului de Agricultură al PSD, pe care, cu onoare şi bucurie, l-a condus în ultimii 2 ani", se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional al PSD.

În comunicat se mai arată că Victor Surdu a iubit oamenii, "la binele cărora se gândea în fiecare moment, reuşind să insufle speranţă şi să dea încredere românilor în viitor".

"Cu fiecare ocazie, amintea de alegătorii din Neamţ, pe care îi vizita la fiecare sfârşit de săptămână şi alături de care găsea puterea şi inspiraţia pentru noi şi noi proiecte. Dragostea sa faţă de glia strămoşească şi faţă de agricultorii români, atât de greu încercaţi, s-au regăsit în fiecare acţiune, dar şi în proiectele politice desfăşurate de-a lungul timpului, atât în interiorul Partidului Social Democrat, cât şi la conducerea Departamentului PSD pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. În aceste momente de tristeţe, reprezentanţii Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, adresează sincere condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi distinsului lider, Victor Surdu. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", se mai arată în comunicat.

 

Iliescu: Surdu a fost un intelectual deosebit, l-am cunoscut în 1975, la marile inundaţii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a declarat regretul pentru dispariţia lui Victor Surdu, precizând că l-a cunoscut pe deputatul PSD încă din anul 1975, la inundaţiile din Moldova, pe când acesta era inginer agronom.

Iliescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că l-a cunoscut pe Victor Surdu în momentele dramatice de la începutul lui iunie 1975, când inundaţii devastatoare au afectat Moldova.

"Eu lucram atunci la Iaşi şi m-am cunoscut în acele momente dramatice cu Victor Surdu, care era inginer agronom la o comună de pe malul Prutului, grav afectată de inundaţii. Din cele peste 3.000 de hectare ale exploatării agricole, doar 100 de hectare au scăpat de inundaţii", a spus Iliescu.

El a relatat cum a colaborat, ulterior, cu Victor Surdu la o lucrare de apărare împotriva inundaţiilor.

"Era un bun specialist, un bun cunoscător al acestei meserii. A fost un inginer recunoscut", a adăugat Iliescu.

El a menţionat că a păstrat, apoi, cu Surdu o relaţie amicală.

Iliescu a spus că a aflat vestea tristă a bolii care l-a afectat, cu ceva timp în urmă, pe Victor Surdu.

"A dus cu curaj boala pe picioare, dar era clar, după cum arăta în ultimele zile, că l-a afectat foarte puternic. A fost un om deosebit şi un intelectual de calitate, Eu nu pot decât să îmi exprim regretul profund pentru dispariţia lui, Dumnezeu să îl odihnească, iar familiei îi transmit simpatiile mele", a mai afirmat Iliescu.

 

Boc: Victor Surdu a fost o personalitate puternică, exemplul discreţiei unui om de notorietate

Premierul Emil Boc a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a deputatului PSD Victor Surdu, afirmând că acesta a avut imaginea unei personalităţi puternice şi a reprezentat exemplul discreţiei în viaţă a unui om de notorietate.

"Am primit cu tristeţe vestea că Victor Surdu, cunoscut om politic al României postrevoluţionare, fondator al Partidului Democrat-Agrar din România şi fost ministru al Agriculturii, a încetat astăzi din viaţă. Ne rămâne de la Victor Surdu imaginea unei personalităţi puternice, loiale crezurilor sale, dar în acelaşi timp plurivalente, dinamice, cu o mare varietate de preocupări şi proiecte. Şi ne rămâne exemplul discreţiei în viaţă a unui om de notorietate", se arată în mesajul premierului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD Victor Surdu va fi înmormântat la Ciorogârla, conform dorinţei sale.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PSD Victor Surdu va fi înmormântat la Ciorogârla, conform dorinţei sale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei