Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

"Gândul": Boc şi Blaga şi-au anunţat colegii că vor candida la şefia partidului

Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat colegii de partid, la întâlnirea de ieri după-amiază, că vor candida la şefia partidului, iar preşedintele Traian Băsescu a susţinut din nou soluţia unui premier tehnocrat, potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de "Gândul".

Planul lui Traian Băsescu înaintea întâlnirii cu liderii PD-L era ca Emil Boc să-şi prezinte joi demisia de la Guvern, iar în locul acestuia să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată şi de Boc dacă primeşte sprijinul filialelor pentru un nou mandat la şefia PD-L, scria "Gândul".

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu lideri centrali şi judeţeni ai PD-L de la Vila Lac 1 s-a încheiat. Discuţiile au durat aproximativ trei ore.

Oficial, conform purtătorului de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, preşedintele Traian Băsescu a dat curs "invitaţiei de a avea consultări cu conducerea PD-L pe tema priorităţilor guvernamentale".

Întâlnirea a avut loc cu câteva zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Moţiunea de cenzură va fi votată în 16 martie, iar după aceasta este de aşteptat să fie anunţate candidaturile pentru şefia PD-L, inclusiv decizia lui Emil Boc în privinţa propriei candidaturi.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele Traian Băsescu a avut o serie de întâlniri cu liderii PD-L, parlamentarii partidului şi şefii organizaţiilor judeţene, în care s-a discutat despre oportunitatea înlocuirii lui Emil Boc de la conducerea Guvernului. Atunci, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3, preşedintele Băsescu a susţinut necesitatea desemnării unui premier tehnocrat, pentru recredibilizarea Guvernului, dar şi a partidului.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Gândul": Boc şi Blaga şi-au anunţat colegii că vor candida la şefia partidului.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Gândul": Boc şi Blaga şi-au anunţat colegii că vor candida la şefia partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei