Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu face o analiză pentru a decide dacă promulgă Legea parteneriatului stat-biserică

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu reprezentanţii PD-L şi despre Legea parteneriatului între stat şi biserică, precizând că va face o analiză privind legalitatea şi oportunitatea acesteia, după care va decide dacă o promulgă, a declarat  Sulfina Barbu.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PD-L, deputatul Sulfina Barbu a precizat că Traian Băsescu i-a întrebat pe democrat-liberali care au fost argumentele pentru această lege şi ce urmăresc prin această reglementare, având în vedere că este vorba despre bani publici.

Potrivit Sulfinei Barbu, şeful statului a spus că îşi rezervă dreptul de a face o analiză pe această lege, după care va decide dacă o va promulga.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că PDL este partid de dreapta şi este firesc să susţină legea parteneriatului stat-biserică, arătând că acest parteneriat este esenţial pentru buna funcţionare a societăţii.

Voinescu a spus că în acest parteneriat statul trebuie să-şi păstreze cararterul laic, iar biserica "esenţa şi scopul social".

"Mi se pare important dacă avem, pe de o parte, resurse guvernamentale ale statului de investit în domeniul social şi biserica dispune la rândul ei de o reţea extrem de importantă în acest domeniu, este logic să corelăm aceste două tipuri de reţele sociale care trebuie să lucreze împreună", a explicat Voinescu.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea pentru stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, cerând ca actul normativ să fie retransmis Parlamentului spre reexaminare.

Conform unui comunicat al IPP, printr-o scrisoare deschisă adresată miercuri preşedintelui Băsescu, Institutul pentru Politici Publice, împreună cu Fundaţia Alpha Transilvană, Fundaţia "Estuar", Fundaţia Pentru Voi, Reţeaua Romanian Harm Reduction Network (RHRH), Asociaţia "Alături de Voi" şi Federaţia Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România au solicitat să nu promulge recent adoptata Lege pentru stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, iniţiată de către deputaţi şi senatori ai PD-L, cerând ca actul normativ să fie retransmis Parlamentului spre reexaminare.

"Organizaţiile semnatare consideră că legea este în contradicţie flagrantă cu principiul competiţiei libere în furnizarea de servicii sociale, instituind practic un al doilea monopol, după cel al Statului, al unităţilor de cult, asupra furnizării de servicii de asistenţă socială finanţate în proporţie de 80% din bugetul de stat", se arată în comunicat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, prin care statul oferă sprijin unităţilor de cult pentru a furniza servicii de asistenţă socială. Proiectul a fost adoptat cu 254 voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă" şi cinci abţineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu face o analiză pentru a decide dacă promulgă Legea parteneriatului stat-biserică.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu face o analiză pentru a decide dacă promulgă Legea parteneriatului stat-biserică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(14 mar 2011, 11:10:27
Fără vreo surpriză gen Andreea Marin
Administrează jupânu’ dulce ca un pelin
I ,, Ţărişoara ’’ în furtună ( da’ nu’i vina lui )
Oamenii răi pun totu’n cârca marinarului

Am avut o flotă ... ( care ) cică , s-a scufundat
Mai căutăm şi azi ( căci ) nu ştim cine’i vinovat
Da’ oricum ... vaporul ,, România ’’ a naufragiat
Tot fără vinovat ... nu’i nimeni ( pt . asta ) cercetat

Preşedintele’i carismatic ca o bordură portocalie
Are absolut toată puterea într’o săracă Românie
I-am mai dat un mandat micuţului , am zis : ,, hai , lasă ’’
Dar compromisul poate fi o pantă alunecoasă

Ne’a promis stabilitate , avem o sărăcie stabilă
Ne consumăm într’o fatalitate a speranţei inutilă
Bătrânii ’ şi simt pielea pe post de jaketă
Într’o ţară’n care lumea pare ... indiferentă

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei