Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2011 - Anul XVI, nr. 7 (4605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Naţional al PC a validat ruperea protocolului cu PSD şi realizarea alianţei cu PNL

Consiliul Naţional al PC a aprobat, ieri, în unanimitate, ruperea protocolului cu PSD şi validarea alianţei cu PNL.

În discursul rostit în faţa membrilor Consiliului Naţional, preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că preambulul protocolului de colaborare cu PNL prevede un set de valori, un set de principii şi un set de măsuri pe care PC, împreună cu PNL, să le promoveze în perioada următoare.

"Aceasta este elementul definitoriu al acestei alianţe cu PNL şi nu aşa cum încearcă prin mijloace specifice actuala putere să facă acea propagandă că facem un protocol cu PNL să ne împărţim funcţii sau nu ştiu ce altfel de privilegii. Ceea ce vrem să facem, necesitatea constituirii acestei alianţe, pleacă în primul rând de la nevoia oamenilor", a susţinut Constantin.

El a precizat că PC va semna alianţa cu PNL şi va deschide calea dialogului către PSD.

"Alianţa cu PNL nu pleacă din necesitatea politică de repoziţionare a partidului politic pe scena politică, ci pleacă din necesitatea oamenilor de a schimba ceva în această ţară", a mai spus el.

"De ce am făcut-o atât de repede? Pentru că oamenii nu mai suportă, oamenii au nevoie să vadă pe cineva că se implică. Mulţumesc colegilor de la PNL şi celor de la PSD că au înţeles necesitatea acestei alianţe şi acestei discuţii politice atât de repede la începutul acestui an", a adăugat Daniel Constantin.

Preşedintele PC a precizat că liberalii şi conservatorii au decis să facă această schimbare acum pentru că oamenii nu mai pot să aştepte anul 2012.

"Ne dorim cu toată tăria şi convingerea să implementăm programele pe care le-am discutat cu colegii liberali si social-democraţi încă din primăvara acestui an. (...) S-ar putea să fie foarte târziu în 2012 să încercăm să mai îndreptăm ceva. Lucrurile din păcate în România se îndreaptă într-o direcţie cu totul şi cu totul nefavorabilă", a mai declarat liderul PC.

El a arătat că un alt motiv pentru a intra în această alianţă cu PNL este acela că PC are nevoie să intre într-o alianţă.

"Din păcate, nu aşa cum s-a vehiculat, plecăm dintr-o alianţă şi intrăm într-o altă alianţă. Vreau să fim foarte sinceri: de când am preluat conducerea partidului, în 2010, PC, şi cred că aţi observat si dumneavoastră, s-a manifestat ca un partid propriu, nu într-o alianţă cu PSD. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar într-o alianţă politică eu cred că orice măsură pe care o propune un partid care formează acea alianţă trebuie s-o propună după ce se consultă cu celălalt partid", a mai spus Daniel Constantin.

El a adăugat că, în anul 2010, ceea ce a propus PSD nu reprezintă rezultanta unei colaborări sau a unei consultări între cele două partide.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Naţional al PC a validat ruperea protocolului cu PSD şi realizarea alianţei cu PNL.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Naţional al PC a validat ruperea protocolului cu PSD şi realizarea alianţei cu PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei