Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: „Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului”

Fostul lider al PSD Mircea Geoană afirmă, joi, într-o postare pe blogul personal, că îşi pune la dispoziţia partidului mandatul de preşedinte al Senatului, el precizând că răspunde astfel unei "insinuări subtile" a lui Adrian Năstase, care i-a transmis să stea cuminte dacă mai vrea această funcţie.

"Constat că, după declaraţiile mele de ieri, Adrian Năstase s-a simţit cu «musca pe căciulă» şi, îmbărbătat de noul statut informal pe care îl are în partid, a lansat câteva mesaje care ar fi fost de luat în seamă dacă n-ar fi venit de la domnia sa. Ceea ce mă îngrijorează însă este insinuarea subtilă pe care o face colegul meu, Adrian. Îmi transmite, de fapt, «să stau cuminte, dacă mai vreau funcţia de la Senat», mesaj pe care de altfel l-am primit şi pe alte canale", precizează Geoană, pe blog.

El arată că răspunsul său la aceste mesaje şi insinuări este că îşi pune mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia PSD.

"Ei bine, răspunsul meu este foarte simplu: îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului. Dacă decizia PSD va fi că trebuie să demisionez, voi demisiona. Nu am nicio problemă în acest sens. Am însă o problemă când se încearcă cumpărarea tăcerii, oferindu-se la schimb funcţii", arată Geoană.

El precizează cu nu va pleca din PSD şi că nu va sta impasibil dacă cei care i-au fost alături vor fi hărţuiţi şi vânaţi de unii care au poliţe de plătit.

Geoană arată, totodată, că noul lider al PSD, Victor Ponta, are toată susţinerea sa "atâta vreme cât înţelege că el a fost votat de Congres şi nu de Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Miron Mitrea".

"Vestea proastă pentru cei care se simt incomodaţi de prezenţa mea în PSD este că nu plec din partid. Vestea bună, de data aceasta pentru toţi prietenii şi colegii mei social-democraţi din ţară, este aceeaşi", subliniază Geoană.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, îi transmite, joi, într-o postare pe blog, lui Mircea Geoană să lase deoparte frustrările din trecut, el recomandându-i să se alăture noii conduceri a partidului, dacă îi pasă de soarta acestuia şi să nu uzeze de comunicate trimise de la distanţă.

"Dacă îi pasă cu adevărat de soarta acestui partid, îi recomand să lase comunicatele transmise de la distanţă şi să vină alături de noua conducere a partidului. E nevoie de experienţa noastră a tuturor, inclusiv a foştilor preşedinţi ai PSD, pentru a ajuta partidul să meargă într-o direcţie de performanţă politică. Statul pe margine este nespecific unui om curajos şi cu coloana vertebrală. Nimeni, DIN PARTID, nu doreşte să îi ia lui Mircea Geoană biroul de la Senat. Va trebui să lase deoparte frustrările venind din trecut. Aşa cum trebuie să facem cu toţii", afirmă Năstase pe blog.

El arată, într-o postare intitulată "Vechile metehne sunt cele care l-au atacat, energetic, din nou pe Mircea Geoană", că este mai surprins de reacţia lui Mircea Geoană privind plecarea unor social-democraţi din partid decât de plecarea propriu-zisă a acestora.

Năstase susţine, astfel, că reacţia lui Mircea Geoană - care aprecia, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că plecarea lui Cristian Diaconescu din PSD arată că noua conducere a partidului se află pe un drum greşit - este "nepotrivită şi jignitoare".

"Reacţia lui Mircea Geoană este însă nu doar nepotrivită, ci şi jignitoare. După ce cu toţii am afirmat categoric că dorim să păstram funcţia de la Senat pentru Mircea Geoană, indiferent de cât de simpatic ni se pare domnia sa, văd că domnul Geoană continuă să se comporte ca o victimă. Punctul meu de vedere, de susţinere, a fost clar exprimat, deşi, în 2006, dacă îmi aduc bine aminte, domnul Geoană a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru preşedintele Camerei", arată Năstase.

Într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, miercuri, după demisia din partid a lui Cristian Diaconescu, Mircea Geoană aprecia că plecarea lui Cristian Diaconescu nu este o întâmplare.

"Dar nu pot să nu constat o înlănţuire de detalii extrem de importante: faptul că Adrian Năstase a anunţat că vrea schimbări în filiale, faptul că Victor Ponta deja l-a proclamat pe Adrian Năstase câştigător la Consiliu Naţional şi, nu în ultimul rând, faptul că prin diverse cercuri, diverşi oameni din PSD se arată dispuşi să cedeze funcţia de Preşedinte al Senatului", a arătat Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: „Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului”.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: „Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei