Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmaţie

Marko Bela: „Este posibilă şi o coaliţie mai restrânsă PD-L - UDMR”

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, ieri, după întâlnirea cu reprezentanţii PD-L, că este posibilă şi formarea unei coaliţii mai restrânse PDL-UDMR, în cazul în care PNL va refuza să intre în această majoritate pentru constituirea Guvernului.
"Este posibilă o coaliție mai restrânsă PD-L - UDMR, dar în continuare am dori o coaliție mai largă, cu participarea PNL", a declarat Marko Bela, precizând că în cadrul întâlnirii s-a stabilit că se poate merge şi în această formulă restrânsă, deşi nu este de dorit aşa ceva într-o perioadă de criză economică.
Marko Bela a mai spus că în cadrul discuțiilor cu liderii PD-L s-au convenit principiile pe baza cărora cele două partide vor colabora în cazul în care se va forma o coaliţie majoritară.
Liderul UDMR a menţionat că s-a discutat despre principiile pe baza cărora va funcţiona această majoritate parlamentară, precizând că nu s-a vorbit despre funcții, portofolii sau algoritm pe baza căruia se vor împărți funcţiile.
"Am discutat o posibilă formulă de coaliţie, de modul în care se vor lua deciziile într-o astfel de coaliţie politică", a spus Marko Bela.
Despre posibilitatea ca PDL să desemneze premierul, Marko Bela a spus că UDMR nu a cerut funcția de premier şi nici un portofoliu, pentru că nu au discutat despre acest lucru.
La rândul său, preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, la finalul întâlnirii cu UDMR, că cele două formațiuni au făcut o "radiografie" a ceea ce nu a funcționat în alianțele PD-L-PNL sau PD-L-PSD, acele elemente care nu au funcționat din cauza protocolului sau din cauza comportamentului unor persoane. El a dat ca exemplu PSD, când în Guvern nu existau nici un fel de probleme, iar în Parlament sau în afara sediului Guvernului parlamentarii PSD criticau toate acțiunile Guvernului.
"Nu a existat nici un fel de disciplină guvernamentală, parlamentară de respectare a deciziilor", a mai spus Boc, vorbind despre lipsa unui consiliu de coordonare la nivel parlamentar între PSD şi PDL, deşi acest for exista în protocol şi putea aplana aceste discuții.
Boc a mai afirmat că încrederea nu poate fi suplinită într-o astfel de relație de coaliţie, dar a menționat că este nevoie de documente clare, transparente pe baza cărora să funcţioneze o astfel de majoritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko Bela: „Este posibilă şi o coaliţie mai restrânsă PD-L - UDMR”.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko Bela: „Este posibilă şi o coaliţie mai restrânsă PD-L - UDMR”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei