Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

PNL semnează acord cu PSD şi UDMR şi îl susţine pe Geoană în turul II

Consiliul Naţional Executiv (CNEx) şi Delegaţia Permanentă (DP) ale PNL au confirmat, ieri, în unanimitate deciziile luate de BPC al partidului, respectiv implicarea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi guvernarea pe baza unor acorduri încheiate cu PSD şi UDMR.
"Consiliul Naţional Executiv şi Delegaţia Permanentă ale PNL au confirmat, în unanimitate, deciziile pe care vi le-am comunicat mai înainte luate de BPC. Aşadar, e vorba de decizii unanime, de hotărârea PNL de a se implica cu toate forţele sale în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi, în cazul unui rezultat favorabil, în guvernarea României, pe baza unor principii foarte ferme, într-o formulă pe care am construit-o deja şi care urmează a fi aşezată prin acorduri politice cu UDMR, PSD şi minorităţile naţionale", a anunţat Crin Antonescu.
"În turul II al acestei campanii electorale voi fi prezent, pentru că m-a provocat domnul Traian Băsescu. Domnul Traian Băsescu a debitat şi ieri, debitează şi azi lucruri pe care nu le pot lăsa nelămurite în faţa propriului meu electorat", a spus Antonescu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, ieri, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, după şedinţa Consiliului consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale Uniunii, că forul s-au pronunţat în unanimitate pentru o colaborare şi corelare strânsă cu PNL în susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi în formarea unei majorităţi.

 

Geoană a anunţat decizia unanimă a PSD şi PSD+PC privind acordul de colaborare cu PNL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, "decizia unanimă" a forurilor de conducere ale PSD şi Alianţei PSD+PC de a semna un acord de colaborare politică cu PNL, în sensul formării unei majorităţi şi a unui Guvern condus de Klaus Iohannis, salutând totodată susţinerea de către liberali a candidaturii sale la Preşedinţie.
Geoană a spus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), că a supus dezbaterii forului de conducere al PSD realizarea unui acord de colaborare politică cu PNL.
Liderul PSD a menţionat că este vorba de un acord care va asigura României stabilitate.
El a precizat că CExN al PSD şi conducerea Alianţei politice PSD+PC au decis, totodată, elaborarea unui program de guvernare inspirat din programul "O singură Românie", în care accentele liberale să îşi regăsească locul cuvenit.
Geoană a precizat că acordul de colaborare politică între PSD+PC şi PNL va fi semnat astăzi, la ora 13.00.
El a arătat că discuţia privind semnarea unui astfel de acord a implicat doar PNL, nu şi UDMR, deşi Uniunea face parte din alianţa parlamentară de 65%. Geoană a spus că axul acordului de colaborare politică este reprezentat de PSD şi PNL.
Geoană a adăugat că s-a discutat şi cu Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, care şi-a exprimat susţinerea pentru Iohannis.
El a arătat că, din partea PSD, cel care va negocia acordul de colaborare politică va fi vicepreşedintele Dan Nica.
Geoană a mai spus că va fi structurat şi un grup comun de lucru pentru elaborarea programului de guvernare, care îl va consulta asupra preferinţelor pe Klaus Iohannis.
Liderul PSD a subliniat că acordul de colaborare politică nu implică în nici un fel discuţii asupra portofoliilor noului Guvern.

 

PNL şi UDMR semnează protocol pentru turul 2 şi formarea guvernului

PNL şi UDMR au semnat, ieri, un protocol de colaborare în care se menţionează că ambele formaţiuni politice vor acţiona împreună pentru susţinerea unui candidat la funcţia de preşedinte al statului şi vor participa împreună la formarea noului guvern.
PNL şi UDMR au avut, ieri seară, consultări pentru încheierea unui acord politic de colaborare, la discuţii participând preşedintele liberal, Crin Antonescu, şi preşedintele Uniunii, Marko Bela.
La întâlnirea de la grupul UDMR de la Senat au mai participat, din partea Uniunii, preşedintele executiv Kelemen Hunor, Rozalia Biro, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) şi Borbely Laszlo, vicepreşedinte executiv al UDMR.
Din delegaţia PNL au mai făcut parte Ludovic Orban, Relu Fenechiu şi Radu Stroe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL semnează acord cu PSD şi UDMR şi îl susţine pe Geoană în turul II.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PNL semnează acord cu PSD şi UDMR şi îl susţine pe Geoană în turul II5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei