Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interviu

Ovidiu Iane: „Ecologia este singura cale prin care putem ajunge la o Românie curată şi dezvoltată”

R.: Domnule Ovidiu Iane, de ce aţi ales să candidaţi la preşedinţia României şi de ce din partea Partidului Ecologist Român?

O.I.: Candidez pentru că am convingerea că ecologia este singura cale prin care putem ajunge la o Românie curată şi dezvoltată. Eu şi Partidul Ecologist Român avem soluţiile reale pentru problemele reale ale românilor. Noi avem direcţiile de dezvoltare şi de însănătoşire a societăţii româneşti.
Vreau să vă spun că tot mai mulţi români simt pe propria piele că deciziile actualei clase politice le influenţează viaţa în rău şi conştientizează faptul că România curată, normală, dezvoltată este un deziderat care nu poate fi realizat decât de o mişcare ecologistă care să impună temele ecologiste.

R.: Care sunt principalele direcţii ale programului dumneavoastră pentru România?

O.I.: Militez pentru o Românie curată din toate punctele de vedere, pentru o economie sănătoasă şi pentru aplicarea soluţiilor reale pentru însănătoşirea unei societăţi suferinde.

Cred cu tărie că o economie puternică, sănătoasă înseamnă spargerea monopolului impus de un grup de interese politico-economice în ultimii 20 de ani pe resursele energetice ale ţării. Acesta este primul pas pentru reconstruirea din temelii a sistemului naţional de energie şi concentrarea acestuia în jurul energiei alternative şi a resurselor regenerabile.

O economie sănătoasă înseamnă direcţionarea resurselor publice către zonele prin care ne putem dezvolta şi care aduc profit sigur. Trebuie să exploatăm cele două zone în care România poate concura şi chiar depăşi statele dezvoltate ale Europei: Agricultura şi Turismul!

În agricultură, noi, românii, avem capacitatea de a produce ecologic cât toată Europa la un loc! Avem un cadru natural care, cu investiţii minime, poate asigura o creştere exponenţială a numărului de turişti străini care vizează România. Toate acestea înseamnă locuri de muncă şi venituri mai mari pentru populaţie. Vreau şi ştiu că putem să ajungem pe unul din primele locuri în Europa la capitolul turism.

Eu le propun românilor să urmăm exemplul statelor dezvoltate ale Europei, care au profitat de ceea ce le avantaja pentru a se dezvolta. Vă dau doar două exemple: Grecia şi Portugalia. Au reuşit să crească într-un timp record şi să reducă decalajele economice investind masiv în agricultură şi turism.
În viziunea mea şi a Partidului Ecologist Român, investiţiile în mediu sunt cheia dezvoltării României. Din păcate grupurile de interese politico-economice care deţin monopolul asupra resurselor Românei ne împiedică să facem aceste investiţii.


R.: Care sunt soluţiile pe care le propuneţi românilor pentru însănătoşirea societăţii româneşti?

O.I.: Le propun românilor soluţiile reale la problemele imediate cu care se confruntă de ani de zile. Un program cu aplicare imediată de reciclare a deşeurilor şi de realizare a spaţiilor de depozitare ecologice este o măsură esenţială pentru protejarea mediului şi a sănătăţii populaţiei. În acelaşi timp, trebuie să obligăm corporaţiile şi companiile multinaţionale să se ocupe cu respect faţă de sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Epoca în care românii cumpără scump şi prost trebuie să înceteze. Cred cu tărie că o Românie curată şi o societate sănătoasă înseamnă aplicarea politicilor de mediu esenţiale. Numai aşa putem recupera decalajul dintre noi şi celelelte state europene.

R.: Domnule Ovidiu Iane, care este mesajul pe care îl transmiteţi românilor în perspectiva alegerilor din 22 noiembrie?

O.I.: Vreau să îi rog pe români să vină la vot şi să aleagă o forţă nouă, care să le dea copiilor noştri şansa să trăiască într-o Românie curată. Şi eu am un copil şi vreau ca el să trăiască într-o Românie curată, normală, dezvoltată.

Am nevoie ca, umăr la umăr, să construim o forţă nouă, puternică, credibilă, care să câştige bătălia cu cei care ne-au murdărit ţara şi ne-au transformat într-o societate bolnavă! Lupta mea şi a ecologiştilor cu sistemul este una mai grea, de durată, dar, cu ajutorul românilor, vom câştiga!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Iane: „Ecologia este singura cale prin care putem ajunge la o Românie curată şi dezvoltată”.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ovidiu Iane: „Ecologia este singura cale prin care putem ajunge la o Românie curată şi dezvoltată”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei