Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu spune că Octav Cozmâncă poate să îşi facă partid, dar nu în jurul lui

Sorin Oprescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă de la Braşov, că Octav Cozmâncă i-a oferit sprijinul în candidatura sa la Preşedinţia României ca şi candidat independent, însă nu vrea ca acesta să îşi construiască un partid în jurul său.
Oprescu a fost întrebat de ziarişti dacă este adevărat zvonul că Octav Cozmâncă, împreună cu rectorul universităţii Spiru Haret, ar vrea să construiască un partid în jurul său, idee pe care Oprescu a respins-o.
"Domnul Cozmâncă m-a onorat venind lângă mine şi întrebându-mă dacă am nevoie de ajutor. I-am răspuns deschis că doresc să mă ajute. Poate să se gândească la un partid, dar sunt numai gândurile lui. Poate da, dar nu în jurul meu", a spus Oprescu.
Sorin Oprescu a participat, ieri, la Braşov, la Conferinţa naţională a patronatului din serviciile publice şi s-a întâlnit cu membrii grupului care îi susţin candidatura la Preşedinţie.
În urmă cu aproape o săptămână, reprezentantul colectivului de susţinere a lui Sorin Oprescu creat în judeţul Prahova, Romeo Hanganu, fost preşedinte al PD Prahova, afirma că după alegerile prezidenţiale "intenţia este să se înfiinţeze un nou partid de stânga", care ar urma să se numească Alianţa Naţională a Stângii Democrate. El a susţinut că are "o singură ambiţie", aceea de a aduce în viitoarea formaţiune politică "tot ce este mai bun în Prahova", respectiv cele mai importante personalităţi din diverse domenii socio-profesionale la nivel judeţean.
Romeo Hanganu nu a precizat dacă Sorin Oprescu ar urma să aibă vreo funcţie în viitoarea formaţiune politică, spunând doar că "nu este un secret pentru nimeni" că s-a mai vehiculat ideea înfiinţării unui nou partid de stânga.
Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă arăta în 20 septembrie, prin scrisoarea deschisă prin care anunţa că se autosuspendă din PSD, că intenţionează să constituie o Alianţă de stânga în situaţia în care PSD nu va redeveni cea mai importantă forţă politică din România.
El îşi exprima convingerea că o alianţă democratică de stânga va asigura şanse reale şi va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei ţări.
Joi seară, la Ploieşti, Sorin Oprescu a susţinut că nu are nicio legătură cu ideea înfiinţării unui nou partid de stânga, lansată săptămâna trecută de către susţinătorii săi din judeţul Prahova. Oprescu a explicat că el este susţinut de către oameni independenţi, dar şi de unii dintre foştii săi colegi din PSD şi, în acest context, a spus că a constatat "cu amărăciune" că unii membri ai PSD au fost "daţi afară din partid" pentru simplul motiv că "s-au văzut cu el".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu spune că Octav Cozmâncă poate să îşi facă partid, dar nu în jurul lui.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oprescu spune că Octav Cozmâncă poate să îşi facă partid, dar nu în jurul lui5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei