Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil încercând să sperie lumea că FMI nu va mai da bani

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Iaşi, că Traian Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil, încercând să sperie lumea că FMI nu va mai da banii din tranşele de împrumut şi că nu vor fi bani de pensii, acelaşi şantaj fiind aplicat şi Parlamentului prin sperietoarea dizolvării acestuia.
"Traian Băsescu duce lucrurile într-o logică de genul «ori eu, ori voi». El refuză premierul desemnat de majoritatea din Parlament şi a trecut la un şantaj mizerabil. El sperie categoriile amărâte, în primul rând pensionarii, că FMI nu ne va mai da banii şi că nu vor mai fi fonduri pentru acordarea pensiilor şi a salariilor. De asemenea, şeful statului încearcă să exercite un şantaj inacceptabil şi asupra parlamentarilor că dacă nu votează guvernul său va dizolva Parlamentul", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Iaşi, liderul PNL Crin Antonescu.
Preşedintele PNL a mai spus că Traian Băsescu vrea să desemneze ca premier un om de la PDL, fără a ţine cont că acest partid se află în minoritate.
"Cel care prelungeşte criza este Traian Băsescu, nu PNL. El face asta pentru că premierul propus de noi, Klaus Iohannis, nu este omul de casă al domniei sale. Preşedintele acţionează cu iresponsabilitate, fiind un agresor, nu la adresa PNL, ci a sistemului de drept din România. Nici Ceauşescu nu şi-a permis să ameninţe oamenii că el are un stilou şi că face ce vrea cu el", a afirmat liderul PNL.
Crin Antonescu a mai spus că, în cazul în care Lucian Croitoru se va prezenta în Parlament pentru votul de învestitură a unui nou guvern, PNL fie nu se va prezenta la vot, fie nu-l va vota, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Iohannis nu e păpuşa mea, da' crede cineva că Lucian Croitoru nu e păpuşa lui Băsescu?", a spus Antonescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA, că în contextul în care România nu primeşte banii de la FMI şi UE, orice Guvern, fie învestit, fie interimar, va trebui să decidă "unde nu face plăţile", adică fie să nu plătească integral salariile şi pensiile, fie să nu plătească investiţiile
Riscul iminent legat de plata salariilor şi pensiilor este din decembrie, a spus Băsescu, referindu-se la perspectiva în care FMI şi UE nu livrează banii din tranşele de împrumut din cauza lipsei unui Guvern.
Băsescu a spus că, astfel, se dovedeşte că adoptarea moţiunii a fost o eroare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil încercând să sperie lumea că FMI nu va mai da bani.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil încercând să sperie lumea că FMI nu va mai da bani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei