Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2009 - Anul XIV, nr. 193 (4179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Udrea l-a reclamat pe Ludovic Orban la Parchet, pentru abuz în serviciu

Ministrul Turismului Elena Udrea a depus, ieri, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme, împotriva lui Ludovic Orban, pentru abuz în serviciu contra interesului public, la o zi după apariţia în presă a unei înregistrări din Comisia parlamentară privind activitatea ministerului.
Elena Udrea îl acuză doar pe Ludovic Orban, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a confirmat, ieri, pentru MEDIAFAX, că ministrul Turismului, Elena Udrea, a depus o plângere împotriva liberalului Ludovic Orban, pe care îl acuză de abuz în serviciu contra interesului public, reclamaţia fiind înregistrată.
Ministerul Turismului a anunţat, în 13 august, că va depune plângere penală împotriva lui Orban, după ce acesta a declarat că ministerul nu a avut bază legală pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate.
Ministrul Turismului Elena Udrea, a anunţat, luni, că va depune plângere penală împotriva a patru membri ai Comisiei parlamentare de anchetă privind MT, care apar într-o înregistrare prezentată în presă.
Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire. Potrivit Gândul, cea de-a patra persoană care a fost la această discuţie este social-democratul Dumitru Chiriţă.
Membrii comisiei reluau acuzaţiile apărute în presă la adresa ministrului Udrea, stabilesc planul audierilor şi persoanele pe care ar urma să le audieze. De asemenea, discută modalităţi de a găsi dovezi în sprijinul acuzaţiilor apărute la adresa ministrului Turismului.
PDL a cerut, luni, desfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă, însă, ieri, aceasta şi-a continuat audierile.


Orban intenţiona să sesizeze Parchetul dar a renunţat

Preşedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban, a renunţat la sesizarea Parchetului ICCJ pe tema interceptării ilegale a unei discuţii a comisiei, comisia stabilind însă să ceară Biroului Permanent o anchetă privind modul în care a fost făcută înregistrarea.
De asemenea, comisia a decis că toate dezbaterile, inclusiv concluziile, vor fi publice. Propunerea în acest sens a aparţinut deputatului PSD Aura Vasile, care a argumentat că astfel nu va mai fi nimeni tentat să facă înregistrări.
Primul deputat care a apreciat că sesizarea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei nu se justifică deocamdată a fost deputatul PSD Dumitru Chiriţă, unul dintre cei a căror voce apare în înregistrarea difuzată pe bloguri şi în presă.
"Solicitarea către Parchetul General, în opinia mea, la această etapă, nu se justifică", a spus Chiriţă arătând că o sesizare ar putea fi făcută doar după ce Biroul Permanent ar anunţa rezultatele după o anchetă internă privind interceptarea ilegală de la comisia de anchetă.
"N-aş vrea să pice în păcat persoane care n-au nici o vină în modul în care au acţionat", a opinat deputatul PSD.
Aceeaşi poziţie a fost susţinută şi de reprezentantul UDMR în comisia parlamentară de anchetă, Peter Lakatos. "Nu are rost să ne duelăm în denunţuri la diverse organe", a opinat deputatul UDMR.
După aceste intervenţii, Ludovic Orban a spus că renunţă la propunerea sa privind sesizarea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, arătând că membrii comisiei aşteaptă rezultatele unei anchete care să fie dispusă de Biroul Permanent al Camerei.
Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a aprobat în schimb propunerea lui Ludovic Orban de a face o adresă oficială către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor care să ordone declanşarea unei anchete privind circumstanţele şi modul în care a fost făcută înregistrarea ilegală.
Totodată, membrii comisiei parlamentare de anchetă au decis care toate şedinţele comisiei, inclusiv cele care trag concluzii să fie publice. Această propunere a fost făcută de deputatul PSD Aura Vasile, care a arătat că toate dezbateriile din comisie, inclusiv concluziile, trebuie să fie publice "pentru a nu mai tenta pe cineva să înregistreze".
"Propun ca şi concluziile comisiei să fie publice, pentru a nu mai tenta pe cineva să înregistreze, pentru că nu stabilim să decapităm pe cineva şi nu stabilim începerea celui de-al doilea război mondial", a explicat Aura Vasile.
Totodată, Comisia parlamentară de anchetă a renunţat la ideea sesizării primului-ministru pentru ca ministrul Turismului să se prezinte la audieri.
Deputaţii din Comisia parlamentară de anchetă au apreciat că un astfel de demers oficial către premier ar putea fi făcut doar dacă Elena Udrea nu se va prezenta, joi, când este programată la audierile din comisia parlamentară de anchetă, membrii comisiei sperând că ministrul Turismului va reveni asupra declaraţiei făcute luni prin care anunţa că nu va veni la comisie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea l-a reclamat pe Ludovic Orban la Parchet, pentru abuz în serviciu.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea l-a reclamat pe Ludovic Orban la Parchet, pentru abuz în serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei