Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Continuă negocierile pentru formarea Guvernului

PNL a cerut premierul, promiţând susţinere pentru Băsescu la prezidenţiale, PDL a refuzat

Liberalii le-au cerut democrat-liberalilor, sâmbătă, în negocierile de la sediul PNL, funcţia de prim-ministru, în schimbul susţinerii necondiţionate a lui Traian Băsescu ca şi candidat comun al PNL şi PDL în 2009, propunere fiind respinsă de PD-L, care a refuzat să discute despre preşedinte.

"Democrat-liberalii au spus că vor ca premierul să fie desemnat de la PDL. Le-am propus democrat-liberalilor un pachet mai larg. Le-am propus ca premierul să fie de la PNL şi, în schimb, vom susţine un candidat comun, Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale din 2009", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Sursele citate au menţionat că liderii PDL "nu au vrut să pună în discuţie funcţia de preşedinte", secretarul general al PNL, Dan Motreanu propunând ca PNL şi PD-L să convină asupra unui pachet mai larg.

În plus, surse din PD-L au confirmat că liberalii le-au propus "funcţiile de premier şi preşedinte la pachet", dar au declarat că au refuzat imediat.

"Le-am spus liberalilor că nu se pune problema. Nu negociem susţinere pentru Băsescu", au spus sursele PD-L.

Pe de altă parte, sursele citate au menţionat că nu s-a discutat despre împărţirea ministerelor, iar la chestiune despre desemnarea premierului din partea PNL nu a fost menţionat numele premeirului Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că s-a discutat la mod general.

Conform surselor liberale, PNL va mai purta duminică încă două runde de negocieri, pe o parte cu liderii PSD, pe de alta parte cu liderii PDL, care se vor întâlni şi ei cu delegaţia PSD, după întâlnirea PNL-PSD.

Prima rundă oficială de negocieri dintre PNL şi PD-L a fost purtată în sala de şedinţe a BPC al liberalilor, în care tablourile foştilor lideri PNL Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica sunt întoarse pe dos.

La aceste negocieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu a sosit la câtevea minute după liderii PD-L, care au fost primiţi de restul liberalilor din delegaţia de negociere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL a cerut premierul, promiţând susţinere pentru Băsescu la prezidenţiale, PDL a refuzat.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL a cerut premierul, promiţând susţinere pentru Băsescu la prezidenţiale, PDL a refuzat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei