Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Start

Candidaţii PD-L, lansaţi în campanie de Axinte, de la „Vacanţa Mare”, şi de Adriean Videanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
PD-L şi-a lansat, vineri seară, pe stadionul Ceahlăul, din Piatra Neamţ, candidaţii pentru alegerile parlamentare, în prezenţa a 10.000-12.000 de persoane, conform estimărilor jandarmilor. Circa 6000 dintre participanţi, tot din aceeaşi sursă, au sosit din judeţele Moldovei.

Militanţii PD-L au venit îmbrăcaţi în haine portocalii, cu steaguri şi baloane portocalii cu însemnele partidului în mâini. Prezentatori au fost Florin Petrescu- Axinte, de la „Vacanţa Mare”, şi Mihai Mitoşeru.

Înainte de apariţia candidaţilor PD-L, pe scena amenajată pe terenul stadionului au cântat Andreea, Sistem şi Mircea Rusu, cel care a compus vechiul imn al PD, „Verde-nrourat”.

După partea artistică, pe scenă au urcat candidaţii din judeţele Moldovei şi conducerea PD-L: preşedintele Emil Boc,  secretarul general Vasile Blaga, preşedintele Organizaţiei de Femei, Sulfina Barbu, şi vicepreşedinţii Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur, care a condus delegaţia PD-L de la Suceava. Mesajul lui Emil Boc către membrii şi simpatizanţii PD-L a fost că partidul său va îndepărta „guvernarea PNL-PSD” şi va aduce la Palatul Victoria PD-L.

„Obiectivul nostru este România portocalie, câştigarea alegerilor, câştigarea fotoliului de prim-ministru pentru Theodor Stolojan. Aceste lucruri nu se vor realiza decât dacă facem ce ştim noi mai bine: politica pentru cetăţeni. Trebuie să le spunem românilor că această guvernare PNL-PSD trebuie să plece acasă definitiv. Trebuie să plece pentru că minte cu neruşinare, minte că nu sunt bani la bugetul de stat pentru salarizarea profesorilor şi alte categorii sociale. Noi spunem răspicat că bani există, dar sunt pentru clienţii politici. Renunţaţi să mai daţi bani clienţilor politici, renunţaţi să mai daţi salarii de zeci de mii de euro pentru funcţionarii lui Tăriceanu şi milioane de euro clientelei PNL-PSD. Un pensionar care are o pensie de 100 de euro pe lună trebuie să economisească 28 de ani, fără să consume nimic, 30.000 de euro, atâta cât câştigă un funcţionar din agenţiile guvernamentale ale lui Tăriceanu. Iar marii analişti politici s-au adunat să ne spună că nu sunt bani. Analiştii lui Călin Popescu Tăriceanu. Bani există, dar trebuie stopată risipa”, a spus Boc.

 

Stolojan promite că majorează, la 1 ianuarie 2009, de 10 ori pensiile de 30-40 de lei

Preşedintele PD-L a afirmat că PD-L este garantul aplicării legii privind salarizarea profesorilor, a aplicării legii de majorări salariale şi pentru alte categorii sociale, cu condiţia să se elimine risipa şi să se facă o reformă adevărată. Boc i-a întrebat pe cei prezenţi dacă vor să revină PSD la guvernare, să-i aibă pe Adrian Năstase, Ion Iliescu, Miron Mitrea şi Viorel Hrebenciuc la putere.

„Doriţi să aveţi din nou la putere acest partid care a dus România în topul celor mai corupte ţări din lume? Doriţi acest partid care dădea instrucţiuni justiţiei, care ne hărţuia familiile, care ne făcea să ne pierdem locurile de muncă dacă nu ne înscriam în PSD? Care a compromis orice şansă de modernizare a României? Să-i batem la vot, de să le sune benzina din Loganurile de 70.000 de euro!”, a strigat Emil Boc, în aplauzele spectatorilor.

Candidatul PD-L pentru funcţia de premier al viitorului guvern, Theodor Stolojan, a spus că în data de 30 noiembrie se va da „bătălia pentru viitorul României, pe care noi, PD-L, trebuie s-o câştigăm”, arătând că „principiul guvernării PSD a fost întotdeauna 'furăm şi dăm şi pomeni la săraci'”.

„Astăzi au mai mulţi miniştri cei din Guvernul Tăriceanu care bat drumurile la DNA decât km de autostradă pe care i-au dat în funcţiune. Noi vom mări salariile profesorilor pentru că vrem ca  toţi copiii noştri să beneficieze de o bună educaţie. Vom sprijini sănătatea pentru că nu vrem să mai avem în România 60.000 de oameni care anual mor din boli care sunt tratabile în ţările civilizate. Suntem un partid de centru dreapta, dar ne interesează întotdeauna oamenii în suferinţă, oamenii aflaţi în dificultăţi, de aceea noi vorbim despre creşterea veniturilor şi a salariilor şi a pensiilor.

Am prevăzut în programul nostru o măsură pe care nu o găsiţi la nici un alt partid politic - de la 1 ianuarie 2009, în România introducem pensia socială garantată minimă de 350 de lei pe lună. Sunt 1,2 milioane de pensionari, cei mai mulţi proveniţi din agricultură, care au pensii de 30-40 de lei. Ei vor avea cu noi, de la 1 ianuarie 2009, pensia minimă de 350 de lei”, a promis Theodor Stolojan.

 

Flutur: „PD-L are soluţii, n-are probleme”

Pe post de prezentator, Adriean Videanu a vorbit despre „guvernarea de şantaj PNL-PSD” şi a făcut apel la cei care au crezut în Alianţa PNL-PD în 2004 să vină acum alături de PD-L. „PNL este prea mic ca să reprezinte o alternativă pentru români. Alternativele sunt o stângă nereformată, cu dispreţ faţă de proprietate, pregătită să guverneze prin corupţie şi prin baronii locali, iar cealaltă alternativă este o dreaptă care nu face promisiuni, ci face angajamente cu poporul. Ne-am angajat să modernizăm România astfel ca toţi să trăim bine”, a afirmat Videanu.

Prezentat de Adriean Videanu drept „simbolul Moldovei”, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a spus că guvernarea PSD - PNL „a scos România la mezat” şi şi-a exprimat speranţa că la alegerile din 30 noiembrie „Brătienii lui Cozmâncă” vor părăsi puterea.

„Moldova a făcut-o spre dreapta. Stânga înseamnă corupţie, sărăcie, emigrare, subdezvoltare. Nu cu stânga se combate sărăcia”, a spus Flutur.

El a mai spus că în 30 noiembrie se împlinesc 600 de zile de când s-a născut guvernarea PNL-PSD, „o guvernare netransparentă, pe furiş, care a scos la mezat România”.

„Cu o simplă ştampilă putem întrerupe contractele încheiate pe şest între PNL şi PSD şi să-i trimitem în opoziţie, acolo unde le este locul”, a spus Gheorghe Flutur, care le-a cerut militanţilor PD-L să le vorbească oamenilor şi despre candidaţii la funcţia de prim-ministru.

„Nu cred că România are nevoie de un prim-ministru ca Geoană, lansator de cosmonauţi, ori de un manechin la Palatul Victoria, un premier cum este Călin Popescu Tăriceanu, care a pus basca lui Ion Iliescu în capul Brătienilor. PD-L are soluţii, nu are probleme", a conchis Flutur.

 

Blaga: „PNL este prea mic pentru bătălia asta, bătălia o dăm cu PSD”

La rândul său, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, şi-a exprimat speranţa că performanţa PD-L de la alegerile locale se va repeta la alegerile parlamentare şi a avertizat că nu există colegii electorale slabe sau tari, grele sau uşoare.

„Toate colegiile electorale sunt grele”, a spus Blaga, care a arătat că are încredere că oamenii nu vor alege politicieni care fac parte din clanuri, exemplificând cu „clanul de la Iaşi” al deputatului PNL Relu Fenechiu, „clan care nu se simte prea bine, cu prefectul arestat, Chiuariu cercetat penal, Asteluţei-Adomniţei exmatriculat, iar David, cu Logan-urile de 70.000 de euro, nici el nu se simte foarte bine”.

„PNL este prea mic pentru bătălia asta, bătălia o dăm cu PSD, un partid nereformat, cu PSD care este problema nr.1 a României, care nu ştie să trăiască decât şantajând”, a afirmat Vasile Blaga.

Sulfina Barbu a cerut alegătorilor „să trimită acasă deşeurile toxice din Parlament” şi să demonstreze că „România prinde rădăcini în dezvoltare şi reformare”.

După discursurile electorale, PD-L a lansat imnul de campanie al partidului, intitulat "România, trezeşte-te!", cântat de trupa "Morometzii". Manifestarea s-a încheiat după aproape două ore cu jocuri de lasere şi un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii PD-L, lansaţi în campanie de Axinte, de la „Vacanţa Mare”, şi de Adriean Videanu.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Candidaţii PD-L, lansaţi în campanie de Axinte, de la „Vacanţa Mare”, şi de Adriean Videanu4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei