Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD, dispus să sprijine o eventuală moţiune de cenzură a PD-L împotriva Guvernului Tăriceanu

PSD este dispus să devină coautor al unei eventuale moţiuni de cenzură a PD-L împotriva Guvernului dacă nu va majora salariile profesorilor, dar cu condiţia ca PD-L să-şi asume răspunderea pentru cei doi ani de guvernare în care a ignorat învăţământul, a declarat secretarul general Titus Corlăţean.

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat, ieri, la Braşov, că partidul pe care îl reprezintă este dispus să devină coautor al unei eventuale moţiuni de cenzură, alături de PD-L, dacă reprezentanţii acestui partid îşi asumă răspunderea pentru primii doi ani de guvernare din acest mandat, în care nu au acordat importanţa cuvenită domeniului educaţiei.

Referindu-se la o eventuală moţiune de cenzură pe care PD-L ar putea să o depună, în condiţiile în care legea privind majorarea salariilor profesorilor, deja promulgată, va fi blocată de Guvernul Tăriceanu, Corlăţean, în calitate de secretar general al PSD, s-a arătat dispus să o susţină, însă numai în anumite condiţii.

"Dacă PDL îşi asumă răspunderea, în textul moţiunii, pentru cei doi ani şi jumătate de guvernare în care nu au mărit salariile profesorilor, şi pe de altă parte şi-au stabilit aceste salarii scandaloase pentru cei care fac parte din structurile guvernamentale, atunci PSD devine automat cosemnatarul acestei moţiuni. Iar eu, ca secretar general al partidului, voi propune şi îi voi îndemna pe toţi membrii să votăm această moţiune", a declarat pentru MEDIAFAX Titus Corlăţean.

În ceea ce priveşte promulgarea Legii privind salarizarea profesorilor, sursa citată a precizat că "Traian Băsescu era obligat să facă acest lucru având în vedere votul unanim din Parlament şi decizia de constituţionalitate dată de Curte, dar şi faptul că banii pentru majorarea voturilor există în bugetul Ministerului Educaţiei".

"Ceea ce a făcut domnul preşedinte, promulgând legea, este un act formal, era normal să îl facă", a mai spus Corlăţean referindu-se la faptul că Traian Băsescu a promulgat legea privind majorarea cu 50% a salariilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD, dispus să sprijine o eventuală moţiune de cenzură a PD-L împotriva Guvernului Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD, dispus să sprijine o eventuală moţiune de cenzură a PD-L împotriva Guvernului Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei