Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moţiune de cenzură

PSD dă termen Guvernului până la 22 septembrie privind pensiile

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, ieri, că social-democraţii vor introduce o moţiune de cenzură dacă până în data de 22 septembrie Guvernul nu va modifica actul normativ pentru devansarea majorării pensiilor de la 1 octombrie.

Sârbu a afirmat că PSD insistă ca Guvernul să devanseze majorarea pensiilor începând cu data de 1 octombrie, el susţinând că există resurse financiare pentru această devansare.

Vicepreşedintele PSD a spus că devansarea cu o lună a majorării pensiilor este obligatorie, întrucât veniturile pensionarilor au scăzut dramatic, în condiţiile unei inflaţii de aproape 10%.

Sârbu a afirmat că aplicarea majorării de la 1 octombrie, şi nu de la 1 noiembrie, cum a anunţat Guvernul, ar costa bugetul de stat 150 de milioane de euro. El a spus că această sumă este cuprinsă în subvenţia de 400 de milioane de euro pentru majorarea pensiilor, prevăzută la buget încă de la începutul anului.

"Nu suntem de acord ca Guvernul să îşi regleze deficitul pe spinarea pensionarilor", a adăugat el.

Sârbu a spus că, dacă Guvernul nu va adopta în "timp util" actul normativ care să permită majorarea pensiilor de la 1 octombrie, PSD va iniţia o moţiune de cenzură.

La întrebările jurnaliştilor, Sârbu a precizat că, deşi acest act ar putea fi adoptat, teoretic, în cursul lunii octombrie, PSD dă termen Guvernului data de 20-22 septembrie, pentru evitarea bulversărilor la Casa de Pensii.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că, din discuţii neoficiale, informale, cu unii deputaţi PDL, a "înţeles" că există disponibilitate din partea democrat-liberalilor de a sprijini o moţiune de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD dă termen Guvernului până la 22 septembrie privind pensiile.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD dă termen Guvernului până la 22 septembrie privind pensiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politicianism ieftin trimis de
(13 sep 2008, 10:59:21
In toate iesirile din ultimul timp, atat "vulcanicul" presedinte, cat si adjunctii sai dau dovada de politicianism primitiv, neevoluat, devenind rizibili din ce in ce mai mult! Daca atat de mult ii arde de soarta pensionarilor, de ce in Guvernarea 2001-2004 n-au facut nimic sa le-ndrepte aceasta soarta amarata pentru care se fac acum ca plang, apucase sa fuga Necolaiciuc cu prada din bugetul statului? Apropo: Necolaiciuc este fugit si are azil in Austria, iar fostul sau sef, Miron Mitrea, are cumparata o vila-casa de vacanta de aproape jumatate de milion de euro, unde? Tot in Austria! Ce stranie coincidenta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei