Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderii politici comentează decizia Monei Muscă

Liderii politici au comentat decizia anunţată, ieri, de fosta deputată Mona Muscă de a nu mai candida pentru un viitor mandat parlamentar.

 

Olteanu: Un pas în plus spre curăţarea scenei politice. „Uite aşa se duc foştii... Este un pas în plus spre curăţarea scenei politice, la care rolul opiniei publice, ca şi în cazul Mitică Dragomir a fost hotărâtor", a susţinut coordonatorul politic al campaniei electorale al PNL, Bogdan Olteanu.

 

Corlăţean: Decizia Monei Muscă semnifică eşecul aripii PLD din PDL. "Este un eşec al neruşinării securiştilor de bine şi al aripii PLD din partidul-stat-prezidenţial, PDL. S-a încercat marea cu degetul, prin introducerea pe uşa din dos a unui reprezentant al vocilor care anterior fluturau stindardul luptei anti-comuniste şi anti-securiste, pentru a-şi acoperi păcatele trecutului", a comentat Corlăţean faptul că fosta deputată Mona Muscă nu va mai candida pentru un nou mandat parlamentar.

Corlăţean l-a criticat pe preşedintele PDL, Emil Boc, precizând că deciziile acestuia valorează "zero", în condiţiile în care lupta dintre "aripa conservatoare, pedistă', şi "aripa securiştilor de bine, peledistă", din cadrul PDL, a atins cote critice, iar Traian Băsescu îşi exercită controlul asupra PDL doar prin intermediul dosarelor.

 

Boc: Am luat act de anunţul doamnei Mona Muscă. "Mona Muscă a încheiat sau a închis o discuţie înainte ca o asemenea discuţie să fie deschisă în Biroul Permanent Naţional al PDL, prin anunţul care l-a fost făcut. Am luat act de anunţul pe care l-a făcut, în consecinţă nu va mai fi nici un fel de discuţie în interiorul PDL, pentru că declaraţia a fost foarte clară şi fără echivoc a doamnei Mona Muscă", a spus preşedintele PDL, Emil Boc.

Întrebat dacă declaraţiile din ultima vreme ale unor lideri PDL au influenţat-o pe Mona Muscă să ia decizia de a nu candida în toamnă, Emil Boc a precizat că "deciziile suverane nu prea se comenteză", iar dacă a avut vreo influenţă vreo declaraţie a unora sau altora, Mona Muscă este cea în măsură să răspundă.

"Din câte am observat din declaraţia doamnei Mona Muscă, ea nu a avut niciodată intenţia de a candida la aceste alegeri care urmau pentru Parlamentul României”, a mai spus Boc.

Liderul PDL a menţionat că "nu a avut nici un fel de discuţie cu Mona Muscă", pentru că nu a contacta-o şi nici nu a fost contactat de către aceasta.

 

Stoica: Tema "Muscă" a fost folosită de duşmanii PDL. "Tema Mona Muscă a fost folosită de duşmanii PDL pentru a crea încă o dată imaginea unei dezbinări interne. În realitate nu este nici un fel de falie în interiorul PDL pe această temă şi nici nu avea cum să fie atâta vreme cât problema s-a dovedit a fi falsă”, a declarat vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica.

El şi-a exprimat speranţa că "din acest moment vor înceta încercările de manipulare ale unor diverşi reprezentanţi ai unor partide adverse sau a unor voci din mass-media, prin care se va încerca crearea acestei imagini de dezbinare în PDL".

În opinia lui Stoica, declaraţia politică făcută de Mona Muscă ieri "încheie un subiect care nu era deschis, întrucât decizia ei de a nu mai candida este veche", mărturisind că "opţiunea şi sfatul său ar fi fost ca ea să candideze într-o formă sau alta", respectiv din partea PDL sau independent.

 

Bolcaş: Mona Muscă a rămas ceea ce a fost – un monument de fariseism.

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că Mona Muscă a rămas ceea ce a fost – un monument de fariseism. El a susţinut că prezenţa acesteia pe scena politică "poate să fie remarcată printr-un singur lucru – este cea mai violentă contestare a Legii lustraţiei pe care a promovat-o".

În opinia lui Bolcaş, nu activitatea sa de colaborator al fostei Securităţi, pentru care şi-a cerut public scuze, o pune în această lumină ingrată, ci duplicitatea morală de care a dat dovadă.

"Prin acestă trăsătură de caracter a reuşit să compromită şi ideile nefericite ale unor pretinşi democraţi şi, culmea, a reuşit să compromită şi Securitatea, care a avut colaboratori de o asemenea manieră. Până la urmă, cel mai mult s-a compromis pe ea însăşi", a opinat deputatul PRM.

 

Eckstein Kovacs Peter: Este o decizie salutară. "Decizia Monei Muscă are o mare importanţă şi are o înrâurire asupra clasei politice. Eu, ca şi coleg, am apreciat-o pe doamna Muscă, am avut şi iniţiative politice comune. Această decizie dă o mai mare putere CNSAS, care are încă un cuvânt de spus, astfel că foştii colaboratori ai securităţii nu au ce căuta în politică. În plus, decizia Monei Muscă nu pune într-o situaţie delicată conducerea PDL", a spus senatorul UDMR Eckstein.

În opinia acestuia, Mona Muscă a luat o decizie personală, care este salutară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii politici comentează decizia Monei Muscă.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii politici comentează decizia Monei Muscă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar daca trimis de
(25 aug 2008, 19:17:14
Chiar daca unii dintre cei ce si-au exprimat opiniile sunt adversari politici, faptul ca numai Valeriu Stoica are opinie favorabila doamnei Mona Musca, spune mai mult decat orice, cu atat mai mult cu cat punctul de vedere al lui Emil Boc este extrem de clar, precis si ferm!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei