Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD acceptă salariul minim propus de Guvern

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că PSD nu va intra cu Guvernul „într-o competiţie a cifrelor aruncate pe piaţă” în ceea ce priveşte salariul minim propus de Executiv. PSD acceptă salariul minim propus de Guvern, însă critică politica în privinţa majorării pensiilor

Sârbu a afirmat că este convins că atât sindicatele, cât şi patronatele, vor accepta propunerea Guvernului în ceea ce priveşte majorarea salariului minim pe economie la 540 lei de la 1 octombrie şi 600 lei de la 1 ianuarie 2009.

„Nu dorim să intrăm într-o competiţie a cifrelor aruncate pe piaţă fără acoperire”, a adăugat el.

Sârbu a afirmat că nivelul de 600 lei al salariului minim pe economie, începând cu data de 1 ianuarie 2009 constituie „o cifră de pornire” pentru oferta electorală.

Vicepreşedintele PSD a precizat că social-democraţii intenţionează să „modifice substanţial” politica guvernamentală în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, iar oferta ca acesta să ajungă la 1000 lei după patru ani se menţine.

Sârbu a criticat politica guvernamentală în privinţa majorării pensiilor, afirmând că anunţata creştere a pensiilor, începând cu 1 noiembrie, este „o păcăleală” şi o „bâlbâială” a Guvernului.

Vicepreşedintele PSD a afirmat că Guvernul ar fi trebuit să majoreze pensiile cu 10% începând cu 1 iulie 2008, pentru a acoperi scăderea, tot cu 10 procente, a puterii de cumpărare a pensionarilor. Sârbu a explicat scăderea puterii de cumpărare a pensionarilor se datorează creşterii salariului mediu pe economie de la 1500 lei, cât era prognozat la începutul anului, la 1700 lei.

Sârbu a afirmat că Guvernul ar fi trebuit să păstreze, prin majorarea pensiilor cu 10% începând cu 1 iulie, puterea de cumpărare, după care să majoreze punctul de pensie, începând cu 1 noiembrie, majorare care, fără a fi precedată de o altă majorare la 1 iulie, ar fi doar o acoperire a scăderii puterii de cumpărare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD acceptă salariul minim propus de Guvern.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD acceptă salariul minim propus de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei