Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu şi Tăriceanu au făcut conversaţie relaxată

Discuţia din avion dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu, pe traseul Bucureşti-Lisabona, a fost una relaxată, în care s-au abordat doar teme externe precum poziţia României pentru Kosovo şi reuniunea CE, ulterior, pe drumul Lisabona-Bruxelles, cei doi fiind apatici, din cauza oboselii.

Şeful statului şi primul-ministru au mers cu acelaşi avion la Lisabona, la semnarea Tratatului de reformă al UE, precum şi la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă.

Surse din delegaţia oficială au relatat că, joi, pe parcursul celor aproximativ patru ore de zbor între Bucureşti şi Lisabona, Băsescu şi Tăriceanu au avut o discuţie relaxată pe teme exclusiv de politică externă, precum problema Kosovo şi reuniunea de iarnă a Consiliului European, fiind evitate subiecte de politică internă.

"A fost o relaţie ciudat de bună, în pofida aşteptărilor unora, cu o discuţie în care au fost evitate teme ale politicii interne sau de altă natură", au afirmat sursele.

Preşedintele Băsescu a avut la un moment dat o discuţie cu consilierii săi despre poziţia României pe temele incluse pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European, iar premierul Tăriceanu a avut o consultare similară cu membrii staf-ului său, după care şeful statului şi primul-ministru au convenit asupra unui punct de vedere comun.

"Dialogul a fost mai sărac în subiecte ulterior, pe parcursul drumului dintre Lisabona şi Bruxelles, când preşedintele şi premierul au fost destul de apatici, probabil din cauza oboselii care şi-a spus cuvântul", au mai arătat sursele.

„Da... foarte bine”.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, ieri, la Bruxelles, cum s-a înţeles cu preşedintele Traian Băsescu în timpul călătoriei făcute împreună cu avionul, şeful Executivului răspunzând, zâmbind: "Da... foarte bine".

Cei doi nu au mai călătorit cu acelaşi avion de la reuniunea de vară a Consiliului European, din 2006.

Tăriceanu a fost întrebat, de asemenea, de presa română, ce a discutat cu şeful statului în timpul ceremoniei de semnare a Tratatului de la Lisabona.

„În timpul ceremoniei nu am putut discuta foarte mult. Sigur, toată lumea, toţi care eram într-o anumită zonă, schimbam anumite cuvinte, dar nu se poate spune că am făcut o discuţie în timpul ceremoniei de semnare a Tratatului”, a răspuns Tăriceanu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Tăriceanu au făcut conversaţie relaxată.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Tăriceanu au făcut conversaţie relaxată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte