Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2020 - Anul XXV, nr. 273 (7578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Marian Andronache: Prioritățile Partidului Mișcarea Populară sunt setate pe prioritățile țării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PMP Suceava și candidatul de pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților, Marian Andronache, a declarat că prioritățile Partidului Mișcarea Populară sunt setate pe prioritățile țării. Marian Andronache consideră că este esențial ca în această perioadă de criză de sănătate publică, suprapusă cu o criză economică fără precedent, dar și cu o criză din ce în ce mai evidentă politică, atenția să fie concentrată pe câteva priorități de importanță majoră pentru fiecare român.

Astfel, Andronache a subliniat că echipa PMP a redepus în Parlament noua lege a sănătății, care a fost elaborată de cei mai buni specialiști pe care îi are acest partid în ceea ce privește managementul de sănătate. „Dacă această lege ar fi adoptată, toți cei care, la ora actuală, au probleme de sănătate, altele decât COVID-19, n-ar mai suferi atât de mult și nu s-ar mai simți atât de nesiguri pentru că această lege stabilește foarte clar politica în ceea ce privește resursele umane din sănătate și politica medicamentului. Este o lege care permite sistemului de sănătate să devină un sistem din ce în ce mai sigur, inclusiv pentru personalul medical”, a explicat Andronache. El a făcut referire și la pensiile speciale, pe care le consideră „un furt”, PMP considerând că este o prioritate ca acestea să fie eliminate, în primul rând pentru politicieni.

De asemenea, liderul PMP a amintit și de proiectul pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. „Suntem singurul partid politic care a depus în Parlament acest proiect de lege, de două ori. Nu este o chestiune de moft politic, ci pur și simplu este o chestiune de loialitate față de democrație”, a mai declarat Marian Andronache. El consideră că educația este un alt domeniu prioritar pentru PMP. Andronache a spus că PMP va dezvolta un program național de modernizare și construcție pentru creșe și grădinițe, va asigura internet gratuit în fiecare școală și transport gratuit pentru elevi, va asigura un computer pentru toate familiile cu venituri reduse și va pune în practică un program național de relansare a școlilor de meserii. Liderul PMP Suceava a arătat că acest partid va condiționa intrarea la guvernare de crearea, cel puțin în primii doi ani de guvernare, a 1.000 de creșe în întreaga țară. Nu în ultimul rând, el a precizat că PMP vrea să creeze facilități familiilor care își doresc să aibă mai mulți copii, în așa fel încât părinții să poată să petreacă cât mai mult timp cu copiii. Pentru aceasta, Marian Andronache a spus că este nevoie de acțiuni concrete, începând de la mai multe zile libere pentru părinții care cresc copii mici și până la stimulentul pe care statul trebuie să-l acorde. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache: Prioritățile Partidului Mișcarea Populară sunt setate pe prioritățile țării.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marian Andronache: Prioritățile Partidului Mișcarea Populară sunt setate pe prioritățile țării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei