Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Mugurel Bocancea și echipa cu care vrea să modernizeze comuna Todirești nu concep decât victoria în alegeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mugurel Bocancea, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Todirești, a precizat că transparența în cheltuirea banului public și respectul față de cetățeni trebuie și vor fi două dintre obiectivele sale după ce va prelua conducerea administrației locale. El crede că echipa alături de care a plecat la drum, din care fac parte inclusiv oameni care au lucrat în străinătate, este principalul atu în lupta de schimbare și modernizare a comunei Todirești.

Mugurel Bocancea a spus că îl doare sufletul când vede comune învecinate, iar Dărmăneștiul este poate cel mai bun exemplu, care s-au dezvoltat rapid, iar localitatea sa natală a pierdut acest start și foarte multe oportunități de atragere a banilor europeni.

”În anul de grație 2020, în comuna Todirești nu este nici măcar un metru de canalizare. Pentru mine și echipa mea aceasta va fi una dintre priorități. Și în ceea ce privește alimentarea cu apă ne aflăm în fața unui dezastru. Lucrările au început în 2009 și nu s-au finalizat nici până azi, deși s-au băgat mai bine de 1,5 milioane de euro. Avem țeavă îngropată, dar nimeni nu știe în ce stare se află acum, motiv pentru care trebuie verificată. Puțurile de apă forate în lunca râului Suceava la o adâncime de 70-80 de metri sunt nefuncționale pentru că pompele, care nu au fost folosite niciodată, au ruginit. Din păcate, sunt realități triste, iar ultimii 8 ani de conducere administrativă au demonstrat neputință și lipsă de implicare”, a menționat candidatul PNL pentru funcția de primar în Todirești.

Mugurel Bocancea a amintit și de o altă mare nemulțumire a locuitorilor comunei, respectiv lipsa gazului metan.

”Suntem ca într-un film absurd. La Costâna, sat ce ține de Todirești, se extrage gaz metan, care este pompat în sistemul național, dar oamenii din comună nu beneficiază de această facilitate. Între timp, lemnul de foc s-a scumpit foarte mult și nici nu se găsește, iar noi ne uităm cu jind la alte comune care au gaz metan și noi nu. E o situație care trebuie să se schimbe cât mai rapid, iar gazul metan să ajungă în casele oamenilor din comună”, a mai arătat Mugurel Bocancea.

Candidatul PNL a mai amintit și de drumurile comunale care sunt într-o situație jalnică deși numai anul trecut s-au cheltuit 600.000 de lei pentru lucrările de întreținere, inclusiv prin consumul probabil fictiv al unei cantități de 70 de tone de motorină. Și în ceea ce privește curățenia, Mugurel Bocancea a spus că lucrurile lasă de dorit, iar în Todirești gunoiul este strâns de firma de salubrizare doar o singură dată pe lună și nu de mai multe ori, așa cum ar fi firesc. Mai mult, în comună nu există coșuri de gunoi, ceea ce reprezintă un alt inconvenient.

Mugurel Bocancea a ținut să amintească și de gravele probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ din comună, probleme care persistă de ani de zile.

”Sunt doi ani consecutivi de când elevii nu pot învăța în școlile din Costâna și Todirești. Copiii învață în condiții improprii, într-un dispensar vechi, în podul căminului cultural sau în sala de sport. Este o situație ce nu mai poate fi tolerată, și asta mai ales în actualele condiții sanitare”, a adăugat Mugurel Bocancea.

Candidatul PNL a mai anunțat că intenționează să înființeze o echipă de prestări servicii în Primăria Todirești, care să se ocupe de construirea de podețe, întreținerea șanțurilor, toaletarea arborilor, dar și de alte lucrări de strictă necesitate în comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mugurel Bocancea și echipa cu care vrea să modernizeze comuna Todirești nu concep decât victoria în alegeri.
 Vizualizări articol: 1937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mugurel Bocancea și echipa cu care vrea să modernizeze comuna Todirești nu concep decât victoria în alegeri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei