Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2020 - Anul XXV, nr. 219 (7524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Maricela Cobuz: ”PNL pune mai mult preț pe alegerile locale decât pe sănătatea românilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că sănătatea românilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru PNL. Cu toate acestea, spune Maricela Cobuz, PNL pune mai mult preț pe alegerile din 27 septembrie. Cobuz a arătat și că încă din luna martie 2020, când toate țările lumii erau îngrijorate de izbucnirea pandemiei, PNL dorea alegeri anticipate. „În timpul stării de urgență și de alertă din România, s-au extins afacerile la clientela de partid, unde chelneri sau patroni de pompe funebre au devenit peste noapte manageri de spitale, iar echipamentele de protecție precum: măști, combinezoane, viziere, soluții dezinfectante erau achiziționate la suprapreț. Compania Națională Unifarm, care se află în subordinea Ministerului Sănătății, a vândut măști de protecție cu un adaos comercial de 71%. Potrivit raportului Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, Unifarm a adus mari prejudicii statului român: măști supralicitate, afaceri pentru oamenii din partid”, a precizat Maricela Cobuz.

Ea a adăugat că în toată această perioadă, pandemia a scăpat de sub control. Maricela Cobuz a amintit că Suceava a fost izolată de restul țării prin carantinare, mii de români au rămas fără locuri de muncă, inclusiv investitorii din Bucovina și-au mutat afacerile refuzând să mai rămână în „Lombardia României”. De asemenea, deputatul PSD a spus că rata șomajului în România a ajuns în prezent la 5,4%, crescând față de anii precedenți cu 2,3%, iar potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifra de 484 de mii de persoane, iar rata șomajului este încă în creștere.

Maricela Cobuz a atras atenția că în urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. Astfel, ea a arătat că în luna august 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri de prețuri la alimente s-au înregistrat în special la cele proaspete, respectiv la fructe + 15%, legume + 15%, citrice + 13%, dar și  făină + 7%. „Cel mai mult suferă pensionarii care nu își pot asigura necesarul de alimente. Dublarea punctului de pensie, așa cum prevede legea, nu a fost respectată de PNL și nici profesorii nu și-au primit mărirea de salarii de la 1 septembrie. Este clar, sănătatea, educația, economia au avut de suferit. Milioanele de români să mai aibă încredere în PNL?”, a încheiat Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: ”PNL pune mai mult preț pe alegerile locale decât pe sănătatea românilor”.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz: ”PNL pune mai mult preț pe alegerile locale decât pe sănătatea românilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei